Terhes - Nem terhes, avagy egy csík, két csík

Szponzorált tartalom
megjelent:

Ha késik a menstruáció, minden nő ugyanarra gondol. De mikor lehetünk biztosak benne? És hogyan járhatunk utána a leggyorsabban? Tudj meg többet a legfontosabb „teszt-kérdésekről”! (x)

Ugyan a terhességnek számtalan jele van, jól tudjuk, hogy még akár az olyan tipikus tünetek, mint a hányinger, a mellfeszülés, az émelygés, sem jelentenek száz százalékos bizonyosságot. A legpontosabb választ egy ultrahangos vizsgálat és egy vérvétel adhatja meg, de természetesen nem érdemes rögtön a nőgyógyásznál kezdeni.

Hogyan válasszak?

fiatal párSokaknak ismerős lehet a tipikus vígjátéki fordulat, amikor a főhősnő - hosszas hezitálás után - egy csokornyi terhességi teszttel próbál utánajárni vélt terhességének. De miért is? Először is: az egyes tesztek különböző érzékenységűek, és nem egyformán megbízhatóak. Tehát ha nem szeretnénk magunkat bizonytalan helyzetben találni, érdemes olyan megoldást választani, amivel egyértelmű választ kaphatunk a nagy kérdésre. A Clearblue digitális kijelzővel ellátott hétszámlálós terhességi tesztje ilyen. Használatával kikerülhetőek az olyan tipikus problémák, mint hogy nem jelenik meg a kontrollcsík, túl halvány lesz a tesztcsík, vagy éppen a nagy izgalomban elrontunk valamit, például nem az első reggeli vizelettel tesztelünk.

Minél előbb, annál jobb

Mivel a tesztek a terhesség során termelődő HCG nevű hormont mutatják ki a vizeletből, egy negatív eredmény még nem feltétlenül jelent semmit, hiszen az is lehet, hogy még nem telt el elég idő a megtermékenyítés óta. Ez a hormon ugyanis akkor kezd el termelődni, amikor a megtermékenyített petesejt beágyazódik a méh nyálkahártyájába, és a menstruáció általában csak két héttel ezután marad ki. Ez alatt az idő alatt a HCG mennyisége kétnaponta megduplázódik, majd az elmaradt havi vérzést követő tizedik naptól általában már biztonsággal kimutatható a jelenléte. Természetesen ilyenkor a várakozás a legrosszabb. A bizonytalanság napjait jócskán lerövidíthetjük egy olyan teszttel, ami már a kimaradó menstruáció előtt is alkalmazható.

Vajon hányadik hétben lehetek?

ultrahang felvételTermészetesen minél hamarabb nyerünk bizonyosságot, annál korábban megtehetjük a megfelelő lépéseket: a kötelező látogatást a nőgyógyásznál, a terhességi vitamin beszerzését, az életmódváltást, illetve elkezdhetjük a tervezést: mit, mikor, meddig. Vagyis nemcsak a terhesség tényének, hanem a terhesség előrehaladottságának megállapítása is nagyon fontos információ lehet egy leendő kismama számára. Ebben lehet segítségünkre a Clearblue Hétszámlálós terhességi tesztje, amely azt is kimutatja,hogy hányadik hétben van az anyuka. A tesztbe épített Smart Dual Sensor™ 99% pontossággal, teljesen egyértelműen, digitálisan jeleníti meg a terhesség tényét és a fogamzás óta eltelt hetek számát, már akár az elmaradó menstruáció előtt 5 nappal.

Cikkajánló

A vércukorszint jelentősége
A vércukorszint jelentősége

Hogyan mérhető?

Vércukormérés
Vércukormérés

Fontos, hogy pontos legyen az otthoni mérés is.

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.