Ha pozitív lett a HPV-teszt, segíthet a Colpofix

Szponzorált tartalom
megjelent:

A pozitív HPV-teszt eredménye komoly stresszforrás lehet, és különösen nagy kétségbeesést okozhat, ha az orvos ismétlődő citológiai vizsgálatra rendel vissza. A szorongás és a feszültség azonban nem tesz jót az egészségnek. Bármilyen nehéz is, próbáljuk meg inkább támogatni a szervezetünk hatékony működését, amihez segítséget nyújthat a Colpofix gélspray. (x)

Ezt kell tudni a HPV-ről

A HPV nem egyetlen kórokozó, hanem vírusok nagyobb családja, amely a bőrön és a nyálkahártyákon okozhat sejtburjánzást. Akár több mint 200 vírus is tartozhat ebbe a víruscsaládba, amelyek között van alacsony és magasabb kockázatú HP-vírus is, a legtöbbjük azonban semmilyen észlelhető változást nem okoz a szervezetben. Az alacsonyabb kockázatú HPV-k közé sorolják azokat, amelyek a nemi szerveken okoznak szemölcsöket. A magasabb kockázatú vírusok rosszindulatú daganatok képződését idézhetik elő, ezek lehetnek felelősek például a méhnyakrák kialakulásáért.

Ezt mutatja a pozitív nőgyógyászati HPV-lelet

A vírus észlelésétől a kórokozó miatt kialakuló méhnyakrákig általában évek telnek el, és a legrosszabb végkifejlet bekövetkezése nem törvényszerű. Szerencsére a HPV okozta kóros elváltozásokat mi is befolyásolhatjuk. Sőt, a folyamat akár magától is a visszájára fordulhat, ha megadjuk a szervezetünknek a védekezéshez szükséges külső támogatást. Önmagában tehát a pozitív HPV-eredmény egyáltalán nem egyenlő egy daganatos betegség diagnózisával. Ha pozitív a HPV-lelet, ezt tekintsük elsősorban figyelmeztetésnek, mivel ez esetben a méhnyakrák kialakulásának kockázata nagyobb, mint ha a HPV nem lenne jelen a szervezetünkben.

Mire számítsunk a pozitív lelet után?

Sok esetben a rákövetkező két évben az immunrendszer képes legyőzni a kórt és a vírus kiürül a szervezetből. Onnantól azonban, hogy valakinek pozitív lett a lelete, már nem elég az évenkénti citológiai szűrés, hanem azt legalább félévenként meg kell ismételni. Így ugyanis nyomon lehet követni a problémát, ami azért is fontos, mert a szakorvos mindig az adott helyzet ismeretében tudja meghatározni a szükséges terápiát. A méhnyakrákot megelőző állapotok szinte mindig gyógyíthatók, még abban az esetben is, ha már elkerülhetetlen a műtét.

Mit tehetünk önmagunkért?

Érthető módon a legtöbb nő ilyenkor rettegve várja a következő HPV-szűrés eredményét, és közben folyamatosan szorong. Pedig a stressz nem tesz jót az egészségünknek, akármilyen nehéz is, próbáljunk meg ebben az időszakban egészségesen élni. Érdemes leszokni a dohányzásról, valamint kevesebb feldolgozott élelmiszert tartalmazó, ugyanakkor zöldségekben és gyümölcsökben jóval gazdagabb étrendre váltanunk. Hasznos segítséget jelenthet továbbá a patikában kapható Colpofix gélspray rendszeres használata. Colpofix gélspray

Segíthet a Colpofix

A várakozást megkönnyítheti a Colpofix hüvelyi gélspray is, amely segíthet kezelni és megelőzni a HPV okozta méhnyaki elváltozásokat. A Colpofix hüvelyi gélspray a méhnyak hüvelyi részében található, úgynevezett transzformációs zóna élettani körülményeinek szabályozásával biztosítja a megfelelő szöveti hidratációt, ezzel elősegíti a hámképződést és a méhnyakon lévő elváltozások gyógyulását. PH-szabályozó és prebiotikus hatásának köszönhetően pedig helyreállítja és fenntartja a hüvelyflóra egészségét.

A Colpofix hatásosságát klinikai vizsgálat eredményei támasztják alá. A Colpofix akkor fejti ki leginkább a hatását, ha három hónapon át használjuk, havi húsz alkalommal.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Cikkajánló

A HPV (humán papillomavírus) fertőzés tünetei, kezelése

Dr. Sarkadi Adrien, infektológus, Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
HPV
A HPV a bőrön és a nyálkahártyákon sejtburjánzást okozó víruscsalád. Felelős a közönséges szemölcsök és a nemi szemölcsök (condylomák) megjelenéséért, valamint a méhnyakrák kialakulásáért. A HPV becslések szerint a világ leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzése, miközben a vírus egy gyors teszttel kimutatható, a legveszélyesebb és leggyakoribb típusai ellen pedig létezik védőoltás.
Elsősegély
Elsősegély

Elsősegély rovarcsípések esetén.

Pajzsmirigy-alulműködés
Pajzsmirigy-alulműködés

A pajzsmirigy-alulműködés tünetei.

WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien, infektológus, Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász
WEBBeteg - Dr. Sarkadi Adrien, infektológus
WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Major Tamás, szülész-nőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.