Ezt a gyorstesztet tartsd otthon az ünnepek közeledtével!

Támogatott tartalom
megjelent:

Az ünnepek és a családi, céges összejövetelek közeledtével mindenképpen érdemes beraktároznunk Covid-19 antigén gyorstesztből. (x)

A korábbi hullámokhoz képest első ránézésre úgy tűnik, hogy a koronavírus visszavonult. A tavalyihoz képest az esetszámok alacsonyabbak, kevesebb beteget ápolnak a kórházakban, és a halálesetek száma is csökkent. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy a Covid-19 eltűnt volna. Az aktuális variáns továbbra is leselkedik ránk, éppen ezért érdemes felkészülten várni, hogy a súlyosabb tüneteket és kellemetlenségeket elkerüljük.

COVID karácsonykor is

Ebben a cikkben megmutatjuk a vírushelyzet jelenlegi állását a világban és Magyarországon, valamint azt, hogy miért különösen fontos a betegség elleni tesztelés az év végi, ünnepi időszakban.

Lassított, de nem tűnt el a koronavírus: a Covid-19 helyzete a világon és hazánkban

Az elmúlt hónapok statisztikái azt mutatják, hogy a koronavírus némileg lassított, azonban nem tűnt el teljesen. A betegség továbbra is világszintű problémát jelent, a tél eljövetelének köszönhetően pedig lehetséges, hogy hamarosan új sebességre kapcsol. A legmagasabb fertőzött számmal jelenleg az Egyesült Államok vezeti a statisztikát, akiket India, majd Franciaország követ. A halálesetek száma a legmagasabb Bulgáriában, melyet Ukrajna és Lettország követ.

Hazánkban az aktív fertőzöttek száma a korábbi évekhez képest nem számít magasnak. December első hetében 828 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 14-en voltak lélegeztetőgépen. Sajnos azonban elmondható, hogy az elmúlt hetekhez képest az esetszámok emelkedést mutatnak. Ezt igazolja az is, hogy enyhén ugyan, de a szennyvízben emelkedik a koronavírus koncentrációja, ami sajnos rossz előjel lehet.

A szakértők szerint a helyzetet súlyosbíthatja az energiaárak emelkedése, melynek köszönhetően sokan próbálnak spórolni a fűtésen. Ennek köszönhetően megszaporodhat a légúti megbetegedések száma, és a megfázás mellett az influenza és a koronavírus is nagyobb teret követelhet magának.

A probléma különösen érzékenyen érintheti a rossz anyagi helyzetben lévő időseket, akik korukból és esetleges, tartós betegségükből fakadóan egyébként is fogékonyabbak lehetnek a Covid-19 fertőzésre. December első hetében 50 elhunyt beteget jelentettek, akik többsége idős, krónikus beteg volt.

Éppen ezért rendkívül fontos, hogy amennyire csak lehet, felkészülten álljunk a járvány esetleges, újabb hulláma előtt. Különösen az ünnepi időszakban, amikor a rokonok és ismerősök látogatásának köszönhetően a vírus terjedése ismét fokozott sebességre kapcsolhat.

Milyen tüneteket produkál a Covid-19 aktuális variánsa?

A tél beköszöntével elérkezett a megfázás és az influenza szezonja, és a különböző légúti betegségek sajnos nagyon könnyen ledönthetik a lábáról az embert. A Covid-19 aktuális variánsa által okozott megbetegedés sok esetben az influenzához hasonló tüneteket produkál, ami azt jelenti, hogy könnyű lehet összekeverni a két betegséget.

Mindkét betegséget vírus okozza, és mindkét esetben jellemzőek lehetnek a különböző légúti tünetek, például a köhögés és a torokfájás is. De a magas láz, a fejfájás, az izomfájdalom, a gyengeség és a köhögés, úgyszintén lehetnek az influenza és a koronavírus tünetei is.

És habár az olyan, komolyabb légzési nehézségek, mint a légszomj vagy a fulladás, már egyértelműen Covid-19 fertőzésre utalnak, nem szabad semmit sem a véletlenre bízni. Kizárólag a tünetekre hagyatkozva ugyanis nagyon nehéz megmondani, hogy egy erősebb megfázás, influenza vagy épp a koronavírus döntött-e le a lábunkról.

Miért fontos a rendszeres tesztelés?

Fontos, hogy ha olyan tüneteket tapasztalunk, amelyek a betegség esetleges előjelei lehetnek, a biztonság kedvéért mindenképp végezzünk el egy Covid-19 antigén tesztet, és ha pozitív eredményt kapunk, ne menjünk emberek közé.

Különösen nagy jelentősége lehet ennek az ünnepek alatt, hiszen karácsonykor és szilveszterkor megszaporodnak a családi látogatások, illetve a céges és baráti összejövetelek. Így különösen jó, ha tartunk otthon néhány gyorstesztet, és az átlagosnál akár gyakrabban is teszteljük magunkat.

A rendszeres tesztelés segít ugyanis abban, hogy a kevésbé egyszerűen felismerhető tünetek mellett is időben észleljük a koronavírus jelenlétét szervezetünkben, ezáltal pedig ne fertőzzünk meg és veszélyeztessünk másokat. Különösen azokat az idősebb családtagjainkat, akik fokozottan vannak kitéve a vírus veszélyeinek.

Hol vásárolhatunk megbízható covid tesztet?

Mint azt a legtöbben már tudják, szeptembertől megszűnt a tesztek patikán kívül történő forgalmazása. Szerencsére ez nem jelenti azt, hogy mostantól sorba kellene állnunk a patikában, hiszen a Carbon Medical webshopjából továbbra is zavartalanul rendelhetők megbízható, diagnosztikai minősítéssel rendelkező koronavírus tesztek. Mindössze 1 munkanapos szállítással, készletről.

A közelgő ünnepekre való tekintettel pedig kettő 20 db-os Vazyme antigén teszt vásárlása esetén 1 dobozt AJÁNDÉKBA adunk! Bizonyosodjon meg arról, hogy Ön és családja is egészséges. Töltsék békésen a karácsonyt és várják egészségesen az új évet a Carbon Medical segítségével!

Cikkajánló

Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.