Koronavírus teszt téma

A koronavírus nyáron sem alszik: ezeket a gyorsteszteket válaszd a teszteléshez!

Szponzorált tartalom

A koronavírus legutóbbi hulláma tavasszal véget ért. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Covid-19 végérvényesen visszavonulót fújt volna. Az omikron variáns újabb alvariánsai ugyanis továbbra is szedik áldozataikat és hazánkban is egyre több a fertőzött. (x)

Miért kell a reméltnél tovább várni a COVID-tesztek eredményére?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró, Lektorálta: Bak Marianna, biológus

Tesztekről, laborokról, csúszásokról - közérthetően. Az omikron gyorsan végigsöpört a világ nagy részen, így az Egyesült Államokon is, ahol nem sokkal e vírusvariáns megjelenése után már ez okozta a COVID-19-esetek több mint 98 százalékát. Ezért egyre nagyobb lett a laboratóriumokon a terhelés.

Két új tabletta is elérhetővé válhat a COVID ellen - A tesztelésen múlhat a sikerük

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A koronavírus okozta betegség kezelésére - az Egyesült Államokban akár még a 2021-es év zárulta előtt - hatásos szerhez juthatnak a SARS-CoV-2-infekció érintettjei, mindössze annyi erőfeszítés árán, hogy elsétálnak a legközelebbi gyógyszertárba. Azonban az idilli állapot eléréséhez sok esetben nehezen teljesíthetők a feltételek...

Terhesség és koronavírus: 5 érv, amiért ilyenkor érdemes rendszeresen teszteltetni

BP Digital Group - Támogatott tartalom

Ha kiderül, hogy új taggal bővül a család, a boldogság helyét hamar átveszi az aggodalom, és mindenki azt kívánja, hogy ,,csak egészséges legyen!” (x)

Ne féljünk a gyermekek COVID-tesztelésétől!

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna

A koronavírus-járvány harmadik hullámában jóval több megbetegedés fordul elő a gyermekek között, mint az első vagy akár a második hullám során. Jelenleg a koronavírusos fertőzöttek száma ismét emelkedő tendenciát mutat, habár az adatokból nem, vagy csak hiányosan derül ki a fertőzöttek életkora, oltottsági státusza.

Mit mutat a koronavírus teszt az oltást követően?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos

COVID-19

Ön is a közé a többmillió magyar közé tartozik, aki már megkapott legalább egy dózis COVID-19 elleni védőoltást? Érdekli, hogy kialakult-e valamilyen szintű védettsége az oltás után? Esetleg koronavírusra utaló tünetei vannak az oltása ellenére, és szeretné tudni, hogy beteg lett-e, vagy oltás mellékhatásról van-e esetleg szó?

Csütörtök estig lehet jelentkezni az óvodai, iskolai dolgozók gyorstesztelésére

Koronavírus Sajtóközpont/MTI

Csütörtökön 20 óráig van lehetőségük online időpontot foglalni az óvodai és általános iskolai dolgozóknak az iskolakezdés előtti, január eleji gyorstesztelésekre - közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

Idén másképpen kell együtt karácsonyoznunk

Rózsakert Medical Center

Az ünnepek közeledtével sok helyen elérhető a karácsony előtti koronavírusteszt, sőt, magunknak végezhető, önlevevő teszthez is hozzájuthatunk. Ahhoz azonban, hogy szeretteink és saját magunk egészségét biztonságban tudjuk, fontos tisztában lenni azzal, hogy nincs 100 százalékos biztonságú teszt, és a tesztelés ideje, módja, a választott teszt típusa is számít az eredmény kiértékelésében.

Müller Cecília: nincs korlát a koronavírus tesztelések számában

portfolio.hu

Müller Cecília hangsúlyozta az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, hogy a tesztelési kapacitás is folyamatosan nő, az elmúlt napon 15 596 PCR-tesztet végeztek el, így már 1 millió felett van a tesztek száma - adta hírül a portfolio.hu.

Nyálból vett koronavírus teszt: magyar tudósok dolgoznak rajta

Semmelweis Egyetem

Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) nyálból való kimutatásán dolgozik a Semmelweis Egyetem Orálbiológiai Tanszéke több egyetemi klinikával együttműködésben. A diagnosztizálásra jelenleg használt PCR-tesztekhez az orrból és a garatból kell mintát venni. Ennél jóval egyszerűbb és gyorsabb, beavatkozást nem igénylő módszer lenne a nyálminta begyűjtése és vizsgálata, amelynek hatékonyságát június óta COVID-19 betegek bevonásával teszteli a Semmelweis Egyetem.