Koronavírus teszt téma

Két új tabletta is elérhetővé válhat a COVID ellen - A tesztelésen múlhat a sikerük

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A koronavírus okozta betegség kezelésére - az Egyesült Államokban akár még a 2021-es év zárulta előtt - hatásos szerhez juthatnak a SARS-CoV-2-infekció érintettjei, mindössze annyi erőfeszítés árán, hogy elsétálnak a legközelebbi gyógyszertárba. Azonban az idilli állapot eléréséhez sok esetben nehezen teljesíthetők a feltételek...

Terhesség és koronavírus: 5 érv, amiért ilyenkor érdemes rendszeresen teszteltetni

BP Digital Group - Támogatott tartalom

Ha kiderül, hogy új taggal bővül a család, a boldogság helyét hamar átveszi az aggodalom, és mindenki azt kívánja, hogy ,,csak egészséges legyen!” (x)

Ne féljünk a gyermekek COVID-tesztelésétől!

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna

A koronavírus-járvány harmadik hullámában jóval több megbetegedés fordul elő a gyermekek között, mint az első vagy akár a második hullám során. Jelenleg a koronavírusos fertőzöttek száma ismét emelkedő tendenciát mutat, habár az adatokból nem, vagy csak hiányosan derül ki a fertőzöttek életkora, oltottsági státusza.

Mit mutat a koronavírus teszt az oltást követően?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos

COVID-19

Ön is a közé a többmillió magyar közé tartozik, aki már megkapott legalább egy dózis COVID-19 elleni védőoltást? Érdekli, hogy kialakult-e valamilyen szintű védettsége az oltás után? Esetleg koronavírusra utaló tünetei vannak az oltása ellenére, és szeretné tudni, hogy beteg lett-e, vagy oltás mellékhatásról van-e esetleg szó?

Csütörtök estig lehet jelentkezni az óvodai, iskolai dolgozók gyorstesztelésére

koronavirus.gov.hu/MTI

Csütörtökön 20 óráig van lehetőségük online időpontot foglalni az óvodai és általános iskolai dolgozóknak az iskolakezdés előtti, január eleji gyorstesztelésekre - közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

Idén másképpen kell együtt karácsonyoznunk

Rózsakert Medical Center

Az ünnepek közeledtével sok helyen elérhető a karácsony előtti koronavírusteszt, sőt, magunknak végezhető, önlevevő teszthez is hozzájuthatunk. Ahhoz azonban, hogy szeretteink és saját magunk egészségét biztonságban tudjuk, fontos tisztában lenni azzal, hogy nincs 100 százalékos biztonságú teszt, és a tesztelés ideje, módja, a választott teszt típusa is számít az eredmény kiértékelésében.

Müller Cecília: nincs korlát a koronavírus tesztelések számában

portfolio.hu

Müller Cecília hangsúlyozta az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján, hogy a tesztelési kapacitás is folyamatosan nő, az elmúlt napon 15 596 PCR-tesztet végeztek el, így már 1 millió felett van a tesztek száma - adta hírül a portfolio.hu.

Nyálból vett koronavírus teszt: magyar tudósok dolgoznak rajta

Semmelweis Egyetem

Az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) nyálból való kimutatásán dolgozik a Semmelweis Egyetem Orálbiológiai Tanszéke több egyetemi klinikával együttműködésben. A diagnosztizálásra jelenleg használt PCR-tesztekhez az orrból és a garatból kell mintát venni. Ennél jóval egyszerűbb és gyorsabb, beavatkozást nem igénylő módszer lenne a nyálminta begyűjtése és vizsgálata, amelynek hatékonyságát június óta COVID-19 betegek bevonásával teszteli a Semmelweis Egyetem.

Merkely Béla elemezte az őszi és tavaszi koronavírus hullámot

portfolio.hu

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy miben különbözik a mostani koronavírus járványhullám a tavaszitól és milyen járványügyi lépésekre lenne szükség. Amellett érvelt, hogy a tanárokat, az egészségügyi és szociális szférában dolgozókat, az idősotthonokban élő embereket direkt kontaktus és tünet nélkül is érdemes lenne tesztelni - adta hírül a portfolio.hu.

Több negatív vírusteszt ellenére is lehet valaki COVID-19-beteg

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

COVID-19-beteg voltam, bár az ötször is negatív teszteredményeim ezt nem támasztották alá - osztotta meg saját esetét a nyilvánossággal dr. Christine Zink. Az amerikai sürgősségi orvos klinikai munkája mellett szakmai témájú cikkeket is ír a lakosság tájékoztatására. Az edukálás egyik példája olvasható az alábbiakban.