IBS - Gondolkodjunk hosszú távú stratégiában!

Szponzorált tartalom
megjelent:

Az IBS az a funkcionális bélbetegség, amit nehéz beazonosítani, mégis az emberek közel 10 százalékát érinti - kétszer olyan gyakran a nőket, mint a férfiakat. Az akár egy életen át tartó állapotot gyógyítani nem, de kezelni eredményesen lehet. (x)

Gyakran egy életen át tart

IBS kezelésGyomorpanaszok, puffadás, görcsök, alhasi fájdalmak, székelési nehézségek. A rejtélyes IBS számos tünettel támad, éppen ezért nehéz beazonosítani. Ahogy maga az ok sem tisztázott, a legvalószínűbbnek mégis az tűnik, hogy a központi idegrendszer és bélrendszer nem megfelelő kommunikációja okozza.

Maga az elnevezés a bélrendszer beteges érzékenységére utal, azaz egy olyan megváltozott működésre, ami a vastagbél ürítésének zavarával és számos kellemetlenséggel jár. Bár semmilyen szervi elváltozást nem okoz, mégis akár egy egész életen át tartó kóros állapotot idéz elő.

Az érintettek a hasi diszkomfortérzéstől a görcsös fájdalmakon keresztül a hasmenésig, székrekedésig vagy akár az alvászavarokig és az állandó fáradtságig változatos panaszokról számolnak be, amelyek nagyban befolyásolják, sőt megkeserítik a mindennapjaikat. Ezért mindaddig, amíg a betegek nem tudják, hogy mi áll a háttérben, hajlamosak többféle készítménnyel próbálkozni.

Komplex kezelés, fókuszban a bélflóraKomplex kezelés

Ha önnek is ismerős a helyzet, az első lépés egy szakember felkeresése, különösen abban az esetben, ha a fent említett szindrómák bármelyike tartósan, tehát három hónapnál hosszabb ideje áll fenn. A célzott és komplex kezelés mindig a tünetek enyhítését célozza meg, amiben éppen olyan fontos szerepet játszik a gyógyszeres kezelés, mint az életmódváltás, azon belül is a rendszeresség.

Utóbbi magában foglalja az egészséges táplálkozás és a testmozgás rutinná tételét, illetve a különböző stresszoldó technikákat. Bizonyos esetekben sokat segíthet az IBS-napló vezetése és olyan pszichológiai módszerek, mint például a kognitív viselkedésterápia.

IBSBármilyen stratégiát alkalmazunk is, a legfontosabb az egészséges bélműködés helyreállítása. A B. longum 35624® kultúrát tartalmazó Alflorex® IBS olyan, a bél-mikrobiomra szabott megoldást kínál, amely természetes módon segítséget nyújt, ezért hosszú távon is alkalmazható. A benne található speciális baktériumtörzs az anya által az újszülöttnek átadott baktériumcsalád része.

A bélbe juttatva nyugtató és erősítő réteget képez a bél falán, ezzel enyhítheti az IBS tüneteit. A világ egyik vezető mikrobiom-kutató központjának klinikusainak közreműködésével célzottan a problémára kifejlesztett termék glutén-, laktóz-, tej-, tejtermék-, tartósítószer- és szójamentes - vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. Mindössze napi egy kapszula akár már 1-2 hét elteltével enyhülést hozhat.

Tudjon meg róla többet: alflorex.hu

Orvostechnikai eszköz
Forgalmazza: MagnaPharm Hungary Kft.
1143 Budapest, Gizella út 42-44., Moha irodaház

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Cikkajánló

Elsősegély
Elsősegély

Elsősegély rovarcsípések esetén.

Pajzsmirigy-alulműködés
Pajzsmirigy-alulműködés

A pajzsmirigy-alulműködés tünetei.

WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus, Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.