Így válasszunk okosan fertőtlenítőszert!

Szponzorált tartalom
megjelent:

A tudatosságnak nem csak akkor van jelentősége, amikor például arról döntünk, hogy melyik élelmiszert emeljük le a polcról, vagy épp milyen újrahasznosított alapanyagból készült ruhaneműt öltünk magunkra. Érdemes ugyanilyen alaposan tájékozódnunk a fertőtlenítőszerek témakörében is, hiszen a higiéniáról nap mint nap gondoskodnunk kell otthonunkban, a munkahelyünkön, valamint a tömegközlekedés során is. (x)

Egyszerűnek tűnik a válasz a fertőtlenítés kapcsán elsőként felmerülő kérdésre: hol is kell pontosan fertőtleníteni? Ha kapásból kellene felsorolnunk, mennyi mindent érintünk meg egyetlen nap folyamán akár többször is, talán 10-15 tárgy jutna az eszünkbe. Biztosan megfeledkeznénk jó pár olyan felületről, melyeket ugyanúgy tisztítani kell, hiszen mindenütt fontos tiszta környezetet teremtenünk, hogy védve érezhessük magunkat a vírusoktól, baktériumoktól és gombáktól.Otthonunk mely részeire kell fokozottan odafigyelni?

Ezek ugyanis a tárgyak megérintését követően könnyedén bejuthatnak az orrba, a szájba és a szembe, elősegítve a betegségek megjelenését. Ezért elengedhetetlen a kórokozók elleni küzdelemben az igazoltan hatékony védelmet nyújtó fertőtlenítőszerek használata, mint például a BradoClub univerzális felületfertőtlenítő.

Otthonunk mely részeire kell fokozottan odafigyelni?

A lakás néhány helyiségében vannak magától értetődő „gócpontok”: ilyenek a csaptelepek, kilincsek, fogantyúk, kapcsolók vagy épp a WC öblítőjének gombja, hiszen ideális telephelyei lehetnek a kórokozóknak. Természetesen nem maradhat ki a felsorolásból a mobiltelefon, a laptop, a távirányító és a játékkonzol sem, melyek szintén veszélyforrássá válhatnak, mert sok fertőzés közvetetten terjed, és a tárgyakról kerülnek át a kézre, majd a szervezetbe. A megfelelő fertőtlenítőszerrel, például BradoLife fertőtlenítő kendővel érdemes rendszeresen kezelni minden gyakran megérintett felületet, különösen az influenzás időszakban, vagy akkor, ha épp náthás, fertőző beteg van a családban.

Útközben is biztonságbanÚtközben is biztonságban

Otthonunk falain túl sem mondhatunk le a védekezésről. Kevesen gondolnak rá, de az autónk belső terében is rengeteg az olyan felület, melyet nem elég csupán portalanítani, letakarítani, fertőtlenítésre is szükség van. Akár naponta érdemes áttörölni a kormányt, sebváltót, kéziféket, a biztonsági öv csatját, a kilincseket és a műszerfalat a BradoLife fertőtlenítő kendőjével.

Aki tömegközlekedéssel utazik, még inkább tapasztalja a kézfertőtlenítés fontosságát. Bár a téli időszakban kesztyű viselésével csökkenthető a kórokozókkal való kontaktusba kerülés, ha elfelejtenénk magunkkal vinni, jó szolgálatot tesznek a több illatban is kapható 50 ml-es BradoLifekézfertőtlenítő gélek, melyek pici méretüknél fogva bárhol elférnek.

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.