Fertőtlenítés téma

Milyen kötszert helyezzünk a kisebesedett, elfertőződött bőrre?

Rising Károlyné, a Diabétesz - láb Szövetség alelnöke
2022-03-19 04:33

A betegek vagy hozzátartozóik gyakran felteszik a kérdést, hogy egy hosszan tartó betegség következtében kisebesedett és elfertőződött bőr ellátására milyen korszerű kötszert tudunk ajánlani. Rising Károlyné, a Diabétesz-láb Szövetség alelnökének válasza.

Így válasszunk okosan fertőtlenítőszert!

Szponzorált tartalom
2022-02-14 10:17

A tudatosságnak nem csak akkor van jelentősége, amikor például arról döntünk, hogy melyik élelmiszert emeljük le a polcról, vagy épp milyen újrahasznosított alapanyagból készült ruhaneműt öltünk magunkra. Érdemes ugyanilyen alaposan tájékozódnunk a fertőtlenítőszerek témakörében is, hiszen a higiéniáról nap mint nap gondoskodnunk kell otthonunkban, a munkahelyünkön, valamint a tömegközlekedés során is. (x)

A használati tárgyak veszélyei

WEBBeteg
2021-09-21 18:02

Életünk azon színterein, ahol a legtöbb időt töltjük, kiemelten törődnünk kell a higiéniával. Otthonunkban és a munkahelyünkön egyaránt fontos olyan tiszta és friss környezetet teremtenünk, amelyben védve érezhetjük magunkat a fertőzéseket okozó baktériumoktól, gombáktól és vírusoktól. Hogyan lehet minimálisra csökkenteni a fertőzés rizikóját a használati tárgyainkon? (x)

Mire kell figyelnünk egy fertőtlenítőszer vásárlásakor?

Szponzorált tartalom
2021-08-10 13:51

A pandémia életünk részévé vált, így a megfelelő higiénia fontosabb, mint valaha. Jó, ha tudja, nem csupán az egészségügyi intézményekben érhetőek el a hatékony fertőtlenítők. A legmagasabb színvonal a lehető legkedvezőbb áron - létezik? Igen, ezért érdemes megbízni a BradoLife termékekben. (x)

Antibakteriális kesztyűt fejlesztettek hazánkban

MTI
2020-12-16 16:35

Antibakteriális bőrkesztyűt fejlesztett a Karma Pécsi Kesztyű családi manufaktúra és a Pécsi Tudományegyetem (PTE), az Invisible Pro nevű termék hatékony megoldást kínál a kórokozók legyőzésére.

Hazai fejlesztés forradalmasíthatja a fertőzések elleni védelmet

Szegedi Tudományegyetem
2020-05-22 15:05

Hazai előállítású, öntisztuló, fotokatalikus hatáson alapuló reaktív intelligens bevonat alapanyagaként hasznosult iparilag a Szegedi Tudományegyetem kutatóinak fejlesztése. Ez a vegyszermentes antibakteriális technológia forradalmasíthatja a fertőzések elleni védelmet.

Mennyire tiszta a fonendoszkóp?

WEBBeteg - Cs. K., fordító
2019-06-19 20:35

Az orvosok és a nővérek számára a kórházakban kötelező két beteg vizsgálata között kezet mosni. De mi a helyzet a fonendoszkópokkal? Cikkünkben egy Amerikai Egyesült Államokban végzett kutatás eredményeit ismertetjük.

Kézfertőtlenítő minden betegágy mellé a Korányi Intézet több osztályán is

Országos Korányi Pulmonológiai Intézet
2018-05-04 12:08

A WHO Kézhigiénés Világnapját „Ments életeket, moss kezet!” címmel minden évben május 5-én tartják, az idén már 10. alkalommal. A WHO „Felhívás a betegellátás globális biztonságáért” programjához Magyarország 2010-ben csatlakozott, vállalva a kézhigiéne, a kézfertőtlenítés gyakorlatának javítását.

Kiránduláshoz, utazáshoz: 8 alapdolog az elsősegély készlethez

WEBBeteg - Cs. K., fordító
2015-08-13 13:11

Itt a nyár, az osztálykirándulások, nyaralások, túrázások ideje. Cikkünkben összeszedtük, mi az a 8 dolog, ami nem hiányozhat egy alap elsősegély készletből, ám mégis elfér egy kis neszesszerben, hogy bármikor, bárhova magával vihesse.