Gyors, olcsó és megbízható megoldás koronavírus-tesztelésre Clungene gyorstesztekkel

Szponzorált tartalom
megjelent:

Minden napunk, óránk, sőt percünk is a koronavírus-járvány körül forog. Az oltási program megkezdésével egy fontos lépést tettünk a terjedés megfékezésére, azonban ennek pozitív hatásaihoz még idő kell. Addig folytatni kell az óvintézkedések betartását, és a fertőzött személyek hatékony, mielőbbi kiszűrését rendszeres teszteléssel. Ehhez nyújtanak költséghatékony megoldást a Clungene gyorstesztek. (x)

A teljes elszigeteltség csak nagyon ritka esetekben lehetséges, az új vírusmutációk miatt azonban már akkor is könnyen megfertőződhetünk, ha csak a legszükségesebb ügyek miatt lépünk ki az utcára.

Clungene antigén teszttel akár 30 perc alatt azonosítani lehet a COVID-19 fertőzés korai fázisát, ezen időszakban a megbízhatósága hasonló a PCR tesztéhez, ára azonban a töredéke.

Clungene szerológiai teszttel a fertőzés késői szakasza, valamint a múltban lezajlott fertőzés is igazolható, mindössze 15–20 perc alatt.

A tesztek professzionális személyek általi használatra készültek. Együttes alkalmazásuk COVID-19 bármely szakaszában kimutatja a fertőzést.

Koronavírus gyorstesztek

Szerológiai teszttel a védőoltás megkapása előtt ellenőrizhető, átesett-e valaki – akár tünetek nélkül – a közelmúltban a fertőzésen. Ha ugyanis igen, a vakcina beadatása nem javasolt és nem is indokolt, hiszen a vírus elleni védettség még fennáll. E teszt kimutatja a védőoltás által szerzett védettséget is (IgG pozitív eredmény formájában), erre az eddigi tapasztalatok alapján a második dózist követő 4–10 napon belül lehet számítani.

Fontos megjegyezni, hogy aki már megkapta a védőoltást, annak ellenére fertőző lehet, hogy nála az esetek túlnyomó többségében nem jelentkeznek tünetek. A vírus ugyanis megtapadhat az orr és a torok nyálkahártyáján, az tüsszentéskor, köhögéskor, hangos beszédkor egészséges személyekre is átkerülhet, ezért a tesztelésnek számukra is nagy jelentősége van a vírus elleni védekezésben.

A gyorstesztek 25 darabos kiszerelésben, rendkívül kedvező darabáron vásárolhatóak meg az ország összes patikájában!

Teljesítőképességi adatok

Antigén teszt: szenzitivitás: 92,0–98,0%, specificitás: 99,7%. (a tünetek megjelenését követő első hét napban)

Szerológiai teszt: szenzitivitás: 86.6%, specificitás: 98.33% (IgG+IgM kombinált). A tünetek megjelenését követő 8. naptól kezdve a szenzitivitás 90% feletti.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Tóth Sára Rebeka, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.