Gyors, olcsó és megbízható megoldás koronavírus-tesztelésre Clungene gyorstesztekkel

Szerző: Szponzorált tartalom

Minden napunk, óránk, sőt percünk is a koronavírus-járvány körül forog. Az oltási program megkezdésével egy fontos lépést tettünk a terjedés megfékezésére, azonban ennek pozitív hatásaihoz még idő kell. Addig folytatni kell az óvintézkedések betartását, és a fertőzött személyek hatékony, mielőbbi kiszűrését rendszeres teszteléssel. Ehhez nyújtanak költséghatékony megoldást a Clungene gyorstesztek. (x)

A teljes elszigeteltség csak nagyon ritka esetekben lehetséges, az új vírusmutációk miatt azonban már akkor is könnyen megfertőződhetünk, ha csak a legszükségesebb ügyek miatt lépünk ki az utcára.

Clungene antigén teszttel akár 30 perc alatt azonosítani lehet a COVID-19 fertőzés korai fázisát, ezen időszakban a megbízhatósága hasonló a PCR tesztéhez, ára azonban a töredéke.

Clungene szerológiai teszttel a fertőzés késői szakasza, valamint a múltban lezajlott fertőzés is igazolható, mindössze 15–20 perc alatt.

A tesztek professzionális személyek általi használatra készültek. Együttes alkalmazásuk COVID-19 bármely szakaszában kimutatja a fertőzést.

Koronavírus gyorstesztek

Szerológiai teszttel a védőoltás megkapása előtt ellenőrizhető, átesett-e valaki – akár tünetek nélkül – a közelmúltban a fertőzésen. Ha ugyanis igen, a vakcina beadatása nem javasolt és nem is indokolt, hiszen a vírus elleni védettség még fennáll. E teszt kimutatja a védőoltás által szerzett védettséget is (IgG pozitív eredmény formájában), erre az eddigi tapasztalatok alapján a második dózist követő 4–10 napon belül lehet számítani.

Fontos megjegyezni, hogy aki már megkapta a védőoltást, annak ellenére fertőző lehet, hogy nála az esetek túlnyomó többségében nem jelentkeznek tünetek. A vírus ugyanis megtapadhat az orr és a torok nyálkahártyáján, az tüsszentéskor, köhögéskor, hangos beszédkor egészséges személyekre is átkerülhet, ezért a tesztelésnek számukra is nagy jelentősége van a vírus elleni védekezésben.

A gyorstesztek 25 darabos kiszerelésben, rendkívül kedvező darabáron vásárolhatóak meg az ország összes patikájában!

További információért látogasson el weboldalunkra!

Teljesítőképességi adatok

Antigén teszt: szenzitivitás: 92,0–98,0%, specificitás: 99,7%. (a tünetek megjelenését követő első hét napban)

Szerológiai teszt: szenzitivitás: 86.6%, specificitás: 98.33% (IgG+IgM kombinált). A tünetek megjelenését követő 8. naptól kezdve a szenzitivitás 90% feletti.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Myeloma multiplex Myeloma multiplex

Az új gyógyszerekkel sokat javult a túlélés és az életminőség.

A COVID-19 elleni vakcinák...

A COVID-19 elleni oltásokról rengeteg információt lehet olvasni, azonban sokszor nehéz kiszűrni a valós adatokat, követni a fejlesztések meglepően...

Koronavírus-fertőzöttek számának...

Az ismert, adott napon fennálló COVID-19-fertőzéses esetek számának időbeli alakulása és megyék szerinti eloszlása Magyarországon. Oldalunk naponta...

Koronavírus kisokos - A legfontosabb...

Minden egészségügyi tudnivaló, amit ismernie kell és érdemes a COVID-19-járványról a WEBBeteg.hu összeállításában. A legfontosabb jelenleg is:...

Koronavírus után - ezek a...

Szerencsére sokan meggyógyulnak a COVID-ból, de felépülésük után gyakran még hónapokig küzdenek krónikus fáradtsággal, memória- és...

Megfáztam vagy koronavírusos vagyok?...

A különböző eredetű légúti fertőzések tünetei nagyon hasonlóak, így biztosat továbbra is csak laboratóriumi teszt tud mondani. Az egyes tünetek...

Koronavírus gyorstesztek - Érdemes?

A koronavírus kimutatására kétféle típusú teszt létezik. A hivatalosan is diagnosztizált eseteket kimutató PCR teszt mellett egyre több helyen...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.