Világszerte egyedülálló terápia a nem alkoholos zsírmáj betegség diétás kezelésére

Támogatott tartalom
megjelent:

A túlevés és a mozgás hiánya támogatja a leggyakoribb krónikus májbetegséget, a nem alkoholos zsírmájat (NASL). A nyugati társadalmakban a felnőttek 30-40%-át érinti. A túlsúlyosak és elhízottak 70%-ánál, a 2-es típusú diabéteszesek 80-90%-ánál, és a normál súlyúak 15%-ánál előfordul. (X)

A zsírmájat sok megbetegedéssel hozzák összefüggésbe, többek között a magas vérnyomással, 2-es típusú cukorbetegséggel és az érelmeszesedéssel.

„Nem vitatható, hogy az adipositas és a mozgáshiány hív elő egy prediabéteszes környezetet, ami a sokféle metabolikus zavar által feltűnik. Mégis figyelembe kell venni a jövőben, hogy a metabolikus jóindulatú adipositas mellett létezik egy metabolikusan rosszindulatú adipositas is. A rosszindulatú adipositas fenotípus jellemzője az ektópikus zsírfelhalmozódás, amely főleg a májat érinti.
Zsírmáj nélkül nincsen 2-es típusú diabétesz.” (Adipositas Spektrum, 3/2012)

Honnan tudhatom meg, hogy zsírmájam van?

A zsírmáj gyanúja esetén az orvos laborvizsgálatot kér, majd a laboreredmények alapján kiszámolható a zsírmáj index (Fatty Liver Index – FLI, mely egy komplex algoritmus a nem alkoholos zsírmáj kockázatának felbecsléséhez). A számítási alap a következő:

  • BMI (kg/m2)
  • Derékbőség (cm)
  • Trigliceridek (mmol/l)
  • Gamma GT (U/L)

(30 alatti érték: alacsony kockázat, 30-60 közötti érték: közepes kockázat, 60 feletti érték: magas kockázat)

Premium Diet Hepashake Májdiéta Terápia

Az egyedülálló koncepciót Németországban fejlesztették ki és alkalmazzák az orvosok nagy sikerrel.

Ismert tény, hogy az erős energiabevitel-korlátozás, nagyon alacsony kalóriatartalmú, illetve alacsony kalóriatartalmú diétával a máj zsírtartalmának csökkenéséhez vezethet. Ezen kívül a táplálék is döntő fontosságú. A meghatározott rostanyagok, többek között a béta-glükán, ami a zabban van, a kalóriacsökkentéstől függetlenül a májzsír leépülését pozitívan befolyásolja.

Speciális gyógyászati célra szánt tápszer alkalmazása a terápiában

A 14 napos intenzív böjt fázisában a speciális és kifejezetten a koncepcióra fejlesztett speciális gyógyászati célra szánt tápszert fogyasztják a páciensek napi háromszor, valamint ezen felül még délben és este nyers ételeket és zöldségeket.

Hepashake

A termék egy magas minőségű fehérjepor zab-rostanyaggal és további májműködésben aktív hatóanyagokkal. A májböjt-koncepció keretei között a kívánt pozitív hatásokkal erősíti az egészséget az összetevők révén. Tartalmaz béta-glükánt, mely hozzájárul a normál koleszterinszinthez a vérben, emellett egészséget támogató omega-3 zsírsavakat, L-karnitint is, ami a zsír mozgósítását támogatja, valamint kolint és taurint. A kolin hozzájárul a normál májműködéshez, valamint a normál homocisztein- és zsíranyagcseréhez.

A máj és a hasnyálmirigy zsírtalanítása javítja az anyagcserét, nem csak rövidtávon. Tanulmányok adatai azt mutatják, hogy ez a pozitív hatás több hónapon keresztül, de akár egy évig is fennmaradhat.

Inzulinos betegek számára is alkalmas! A terméket orvosi felügyelet alatt kell fogyasztani!

Hogy folytathatom a terápiát?

Az eredményt egy újabb laborvizsgálattal lehet igazolni, valamint a derékbőségünkön is meg fog látszani. A két hetes májdiéta kúra után a Premium Diet koncepcióval lehet folytatni a terápiát, az orvos által meghatározott zsírfogyás eléréséig.

(Premium Hepashake)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Vitális Zsuzsanna, gasztroenterológus
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász, Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
WEBBeteg összeállítás
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.