• Dr. Hangyál Éva szemész - önéletrajz

   Szerző: WEBBeteg

   Dr. Hangyál Éva szemész szakmai önéletrajza a WEBBeteg egészségportálon.

   1980-ban érettségiztem a budapesti Táncsics Mihály Gimnáziumban. Ezután felvételiztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvostudományi karára. Egyetemi tanulmányaim alatt a manuális szakok érdekeltek, tudományos és oktatói munkát is végeztem az I. sz. Anatómiai Intézetben.

   A szemészet már a klinikai tárgyak tanulása közben is vonzott. 1987-ben szereztem meg általános orvosi diplomámat. Első és jelenlegi munkahelyem a Budai Gyermekkórház gyermekszemészeti szakrendelése. Szakvizsga előtti kórházi gyakorlatomat az ORFI Szemészeti Osztályán és a SOTE II.sz Szemészeti Klinikán folytattam. 1991-ben szemészet, 1997-ben kontaktológus szakvizsgát tettem. A gyermekszemészeten vizsgált betegeimet magánrendeléseimen látom el kontaktlencsével, illetve a felnőtté válásuk után ezeken a rendeléseken folytatom kezelésüket. 2000-től ezévig a gyermekszemészeti szakrendelő vezető főorvosaként is tevékenykedem.

   Szakterületeim, amiben nagy gyakorlatom van: gyermekek szemészeti vizsgálata az újszülött kortól, gyermekek látásjavítása szemüveggel, tinédzser kortól akár kontaktlencsével, kancsalság és speciális szemmozgás-zavarok szemüveges és műtéti kezelése, tompalátás kezelése, felnőtt páciensek kettőslátásának kezelése szemüveggel.

   Részt vettem több évig az optometrista hallgatók gyermekszemészeti oktatásában. Rendszeresen szemészeti előadást tartok gyermekorvosok továbbképzésein, illetve szemész szakorvosokat is tanítok.

   Tagja vagyok a Magyar Szemorvostársaságnak és vezetőségi tagja a Magyar Gyermekszemészek és Strabológusok Társaságának.

   Elérhetőségek:

   • Szemészeti magánrendelés Budapesten: II. ker. Fillér u. 21. mgfsz. 5. Előjegyzés: +36-30/675-12-89
   • Szemészeti magánrendelés Leányfalun: Horusz Optika és Rendelő, Móricz Zs. út 49/c. Előjegyzés: +36-26/580-072

   Weblapcím: www.horuszoptika.hu

   Dr. Hangyál Éva, szemész

   Legutóbb frissült: 2013.10.04 11:35
   • WEBBeteg.hu