• Szellemképes látás szürkehályog műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A jobb szememen több, mint 3 hónapja, a bal szememen 6 hete végeztek szürke hályog műtétet. Azóta szellemképes látásom alakult ki, ami a műtét előtt nem volt, -bár az operáló orvos arra hivatkozott, hogy a műtét előtt is volt, csak azért nem vettem észre, mert "nem láttam"! Azt mondja "lapos a szaruhártyám". Na, de csak a műtét után? Nem vártam meg, amíg elhatalmasodik a szürke hályog a szemeimen. Láttam. Tehát észre vettem volna, ha szellemképesen látok a műtét előtt. Ezt főleg tv nézésnél, és utcán az emberek arcánál tapasztalom, ami a műtét előtt nem fordult elő, és sajnos nagyon zavaró. Az orvos szerint várjunk még március elejéig. Szemüvegem még nincs sem közel, sem távol látásra - amihez elvileg nem is kellene. Javult a látásom, az biztos, csak a szellemkép zavar. Másik problémám, hogy gyerekkorom óta, szinte állandóan gyulladásban vannak a szemeim. Nálunk ez családi. Évente 2x kaptam szemcseppet, volt, hogy tablettát is allergiára.Ezzel jól elvoltam. A mostani orvos műkönnyet javasolt, - ami biztos szükséges - valamint hideg vizes borogatást. Ezek sajnos nem oldják meg a problémámat. Arra gondoltam veszek Septosyl szemkenőcsöt. Gyerekkoromban mindig ezt kaptam az orvostól. Kedves Doktornő, kérném, hogy fenti problémáimra szíveskedjen válaszolni! Tisztelettel, és köszönettel várom válaszát!

        Dr. Hangyál Éva válasza a szürkehályog műtét témában

        Tisztelt Kérdező! A szürkehályog műtét után 6 héttel már ritkán változik a szem, tehát minél hamarabb ki kell korrigálni szemüveggel az esetleges hibákat. A műlencse tervezés csak közelítő értéket határoz meg, ez nem jelenti azt, hogy biztosan nem kell szemüveg. Bizonyos tipusú hibák szellemképes látást okoznak. Amennyiben ismert az allergia, a Septosyl szemkenőcs fölösleges, mivel fertőzésre való. Javasolt műkönnycsepp és éjszakára műkönny gél. Ha viszketés is jelentkezik, allergia elleni gyógyszeres szemcseppet is kell használni. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva


        Kérdés: 2016. január 25., 11:55; Megválaszolva: 2016. január 28., 18:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: