• Mennyi ideig használhatom a Tobradex szemcseppet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kontaktlencsét használok, január 18-án bontottam az új "adagot", ami után elkezdett fájni szemem, úgy éreztem a lencse töri, kb. 10 órát volt bent amikor már folyt a könnyem. Mivel dolgoztam, nem volt lehetőségem kivenni. Másnap pihentettem, majd két nap múlva szintén ezeket a tüneteket éreztem, ami után 21-én elmentem a kórházba. Elmondtam, hogy fáj, ég, könnyezik, viszket a jobb szemem. Megvizsgálta, és azt mondta ciszta, amire én megrémültem. A papírra a következőt írta: "vélemény: cysta conj od", diagnózis: "h1180". A Tobradex szemcseppet kaptam, 3x1 cseppet. Azt kérdezném Öntől, hogy mennyi ideig alkalmazhatom, mert sem az orvos, sem a betegtájékoztató nem adott erre támpontot. Azóta (21.-e) folyamatosan használom, és egyszer jobbnak érzem a szemem, majd máskor kissé fáj, és ég. A szemem belső oldala kicsit sárgás-pirosas, az erek jobban látszódnak. A betegtájékoztató írja a zöldhályog kialakulásának veszélyét is, nem szeretnék "több kárt okozni", vagy egyéb más betegséget kapni. Természetesen bejelentkeztem a saját szemorvosomhoz, de az időpontot ki kell várnom. Segítségét, válaszát nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Hangyál Éva válasza a gyulladás témában

        Tisztelt Kérdező! A Tobradexet kb egy hétig, vagy a következő kontrollig szoktuk előírni. A szemnyomás-emelkedés (zöldhályog) fiataloknál nem túl gyakori szövődmény és maradandó károsodást csak hónapok alatt tud okozni. Javaslom, hogy egészítse ki a kezelést hatóanyagmentes műkönny cseppentéssel is. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2016. január 23., 17:20; Megválaszolva: 2016. január 28., 18:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Körülbelül 10 éves korom óta tart ez az életemet nagyban befolyásoló betegség amire máig nem kaptam választ/diagnózist. Mindenféle előjel nélkül hajnalban arra kelek, hogy csíp, fáj, szúr, könnyezik a szemem,...
        Tisztelt Doktor Úr! A családban halmozódást (2 eset) mutató vagy annak veszélyével járó betegség, glaucoma miatt évente utalnak látótér vizsgálatra. Egyetlen panaszom, hogy pislogáskor fellépő másodpercig tartó homályos látásom...
        Tisztelt Doktor Úr! Tanácstalanságomban írok Önnek. kb 5 hete megfáztam, háziorvosom vírusnak gondolta a dolgot, itthon pihentem néhány napot. 1 héttel később egyik pillanatról a másikra szédülés lett úrrá rajtam, majd 2 napig tartó...
        Tisztelt Doktor úr! Olyan kérdéssel fordulnék most Önhöz, miszerint érdemes lenne belevágnom egy szaruhártya átültetésbe, mint egyetlen mód a látásom visszanyerésére? A dolog ott kezdődött, hogy engem két hónappal ezelőtt műtöttek...
        Tisztelt Dr. nő / Dr. úr! A tavalyi évben olyan június környékén először szem villogás/káprázás jelentkezett mind két szememnél, ezzel nem foglalkoztam különös képen majd később július/augusztusban megjelentek az úszó homályok is,...
        Jó napot. Nekem már 2 éve van ez. szedüles, látászavar (homályos látás uszkalo foltok. Többszor voltam szemészetnel ahol azt mondták szemen kívüli latoterben van és hogy hiaba adnak bármit nem fog elmúnlni több vizsgálaton voltam (EKG,...