• -10 dioptria

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A 15 éves fiamnak évek óta romlik a szeme; jelenleg -10 dioptriánál tartunk. A kontaktlencsét nem tudta megszokni. Gimnazista, de a testnevelés órákon ( a rossz látása miatt....)rosszul teljesít ( egy volt tornász a testnevelő tanára, aki elképzelni sem tudja a látás ilyen fokú romlását....) A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben lehet-e valamilyen ( részleges, teljes...) felmentést kérni? Másból jól teljesít, de ezen a téren sorozatos kudarcok érik már évek óta, ami az önbizalmát is alaposan megtépázta.....

        Dr. Hangyál Éva válasza a rövidlátás témában

        Tisztelt Szülő! -10 D rövidlátás esetén a szemésznek kell javasolnia a testnevelés alóli felmentést. Az ilyen rövidlátó szem esetén a fejet ért ütéstől, az ugrálástól is meg kell óvni a gyermeket. Üdvözlettel: dr. Hangyál Éva


        Kérdés: 2016. január 26., 19:54; Megválaszolva: 2016. január 28., 18:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: