Dr. Kovács Nándor kardiológus, belgyógyász - Önéletrajz

Szerző: WEBBeteg

Dr. Kovács Nándor kardiológus, belgyógyász szakorvos bemutatkozása.

Egyetemi tanulmányaimat 1997. és 2003. között végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán ’summa cum laude’ minősítéssel.

  • 2002-ben angol-magyar orvosi szakfordítói diplomát szereztem.
  • Hatodévesen, a mentőtiszti szakvizsga megszerzését követően a kecskeméti majd a kiskunhalasi mentőállomás esetkocsiján dolgoztam, mint kivonuló mentőtiszt.

Érdeklődésem ekkor fordult a kardiológiai kórképek irányába, diplomamunkámat is kardiológiai témában írtam, a heveny szívizom infarktus (elhalás) helyszíni vérrögoldó kezeléséről.

  • 2003-tól 2005-ig a Bács-Kiskun Megyei Kórház I. Belgyógyászat - Kardiológia osztályán, majd 2005-2008-ig a mosonmagyaróvári Karolina Kórház Kardiológia osztályán dolgoztam.
  • 2008 decemberében szakvizsgáztam belgyógyászatból kiválóan megfelelt minősítéssel.

Jelenleg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Invazív Kardiológiai Részlegén dolgozom. Az osztály szubintenzív és általános részlegén fekvő betegek ellátása mellett, részt veszek a kórház belgyógyászati –kardiológiai járóbeteg ellátásában.

Diagnosztikus tevékenységeim során rendszeresen végzek hagyományos és ún. nyelőcsövön keresztül történő szívultrahang vizsgálatokat, valamint a kórház Angiográfiás laboratóriumában koszorúér- és alsó végtagi érfestéses beavatkozásokat.

Tudományos munkám során több hazai és külföldi szakmai kongresszuson tartottam előadást vagy poszter-prezentációt.

Dr. Kovács Nándor - Kardiológus, Belgyógyász

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Tilos a napozás Tilos a napozás

Gyógyszerek, melyek mellett ellenjavalt a napozás.

Pozitív HPV-diagnózis Pozitív HPV-diagnózis

A citológiai vizsgálatot rendszeresen ismételni kell. Mit tehetünk még? (x)

Koronavírus - Izraelben meredeken...

Izraelben meredeken emelkedik a súlyos koronavírusos betegek száma, vasárnap több mint tízezer új fertőzöttet is találtak - jelentette a helyi média...

Medveszőlőlevél, a felfázás...

A medveszőlő (Arctostaphylos uva-ursi) levele az egyik legjobban ismert és bevált gyógynövény enyhe, kezdődő húgyúti fertőzések esetében...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.