Dr. Kiss Róber Gábor - Önéletrajz

WEBBeteg
megjelent:

Dr. Kiss Róber Gábor belgyógyász, kardiológus szakértő bemutatkozása, szakmai önéletrajza a WEBBeteg.hu egészségportálon.

1957-ben született Budapesten. Nős, három felnőtt gyermeke van. Dr. Kiss Róber Gábor

1981-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.

Európai Kardiológus Diplomáját 2003-ban szerezte.

Munkahelyek:

  • Eleinte az Országos Mentőszolgálat mentőorvosa volt, majd az Alsóerdősor utcában dolgozott a Korányi F. És S. Kórház Kardiológiai osztályán. 1985-ben került azok közé, akikkel most is dolgozik, 1985-től 2007-ig a Szabolcs utcai Kórházban, majd a Honvédkórházban. (Eközben az intézmények neve 11 ízben változott meg.)
  • 1992-93-94-ben külföldön kutatott és tanult, először a belgiumi Leuveni Katolikus Egyetemen, ahol tudományos értekezésének anyagát összeállította, majd az USA-beli Mayo Klinikán.
  • 2006-ban lett osztályvezető főorvos, jelenleg a MH Honvédkórház Szívcentrumának Kardiológiai osztályát vezeti annak megalakulása óta. Az említett osztályon évente mintegy 3000 szívkatéterezés, 700 pacemaker és 100-150 bonyolultabb szívszabályzó eszköz, defibrillátor beültetése történik.

Tapasztalatok:

  • Gyógyításban betöltött beosztásait, eredményeit illetően 1998-tól kezdve működik orvos vezetőként, ekkor lett az országban elsőként megvalósult, csak szívkatéteres betegek számára létrehozott betegosztály vezetője.
  • Az idők során tapasztalatokat szerzett a összes noninvazív kardiológiai diagnosztikai módszer terén, II. fokozatú echocardiographiás licensze van, önállóan értékel coronaria CT és szív MR felvételeket. Megfelelő tapasztalata van a szívelégtelenség, valamint a ritmuszavarok gyógyszeres valamint eszközös terápiájában. Különös érdeklődéssel mélyült el a véralvadás és az artériás vérrögképződés folyamatának megértésében és gyógyításának lehetőségeiben. A felsorolt területekről sokszor kérik fel tudományos előadások tartására is.
  • Évente 1100-1200 betegnél végeznek koszorúsér stent beültetést, ennek felét heveny szívinfarktus életmentő kezeléseként.
  • Mintegy 300 ritmuszavart katéterrel megszüntető ablációs műtét is történik. Az osztályon szigorúan vett csapatmunka folyik, melynek révén az évi 3000 sürgős és 2000 választott időpontban kezelt fekvőbeteg, valamint az évi 35000 járóbeteg eredményes gyógyulása a leginkább elérhető.
  • Már kezdő orvos kora óta megfertőződött a szívbetegség testedzésre épülő életmódváltással történő megközelítése által. Első ilyen irányú tudományos előadásai 1983-ra tehetők.
  • Nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező orvos, aki oktat és kutat, fő tevékenysége azonban máig is a beteggyógyítás maradt. Munkáját nemzetközi hírű szakemberek segítik, mint munkatársai.
  • Mióta osztályvezető főorvosi megbízást kapott, ambuláns kardiológiai rehabilitációs tréning és életmód edzéseket jelentő foglalkozásokat vezet munkatársaival. Úgy gondolják, hogy a test erejének, működőképességének érzetét visszaszerezve a betegek könnyebben meg tudnak szabadulni mindazoktól a hibás életvezetési mintáktól, amelyek a szívbetegségbe taszították őket. Ezt a változást pedig a gondosan vezetett kiscsoportos fizikai edzés hozza meg. Erről írta 2011-ben megszerzett második diplomájának diplomamunkáját is.

Manapság a „Szív Szalon“ megnyitásával minél több beteg számára szeretné ezt a módszert elérhetővé tenni.

Tisztségek, címek, kitüntetés:

  • Különféle tisztségeket töltött és tölt be hazai tudományos társaságokban. A Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság elnöke volt, jelenleg pedig a Magyar Kardiológusok Társaságának soron következő elnöke. Egyetemi oktatóként oktat, előad és vizsgáztat.
  • 2011-ben habilitált doktori címet kapott. A Semmelweis Egyetem címzetes egyetemi docense. 2011-ben a Magyar Köztársaság Érdemrendjének Lovagkeresztjével tüntették ki.

WEBBeteg - Dr. Kiss Róbert Gábor

Frissítve: 2012.03.23. 09:59, Megjelent: 2012.03.23. 09:59
Címkék: Kardiológus téma

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.