Hüvelyi irritáció, viszketés, folyás... - Mit tehetek?

Pearls Hungary - Támogatott tartalom
megjelent: 2010.05.19.

Antibiotikumok, fogamzásgátlók, hormontartalmú szerek, székrekedés, hasmenés következtében, illetve az alkohol és a cigaretta fogyasztásától a hüvely normál mikroflórája megbomlik. (x)

A normál flóra egyensúlyának helyreállítását ekkor kívülről kell segítenünk - nyilatkozta dr. Veres Gábor. Hüvelyi irritáció, fájdalom, viszketés, vagy szokatlan váladékozás esetén a hüvely normális pH-ját a hüvelyben található legfontosabb mikroorganizmus, a Lactobacillus támogatja. Már elérhető az az új probiotikum, a Pearls YBTM, mely három Lactobacillus törzset tartalmaz, melyek klinikai körülmények között biztosítják a mikroflóra egyensúlyát.

A tejsavtermelő baktériumtörzsek együttesen segítik a hüvelyi mikroflóra fenntartását, védve a hüvely egészségét. Egészséges nőknél a hüvelyi mikroflórát a Lactobacillus tejsavtermelő baktériumok uralják. Ezek a jótékony baktériumok tejsavat termelnek, és természetes módon egyensúlyban tartják a hüvely pH-ját. Az egészséges hüvely pH-értéke olyan alacsony (pH 3,8 – 4,2), hogy gátolja a legtöbb mikroorganizmus szaporodását.

Ha a hüvelyi mikroflóra természetes egyensúlya felborul, a húgyúti-ivarszervi fertőzések kialakulásának kockázata megnő.

A leggyakoribb hüvelyi fertőzés a gyulladásos tünetekkel nem járó bakteriális megbetegedés (vaginózis) és a Candida okozta hüvelygyulladás (gombafertőzés). Ezek az állapotok sokféle hüvelyi tünetet okozhatnak, például viszketést, irritációt, kellemetlen szagot és fokozott hüvelyi folyást. A hüvely nagyon érzékeny a pH-érték változására, így ott rendkívül fontos biztosítani a mikroflóra egyensúlyt.

A Pearls YB a következő három hasznos baktériumtörzset tartalmazza:

I: Lactobacillus acidophilus
Hozzájárul a hüvely megfelelő pH-jához, a vagina hámszövetében bizonyítottan megtapad és kolonizálodik.
II. Lactobacillus rhamnosus
Klinikai vizsgálatokból-melyben 34 Lactobacillus törzset hasonlítottak össze – kiderült, hogy a Lactobacillus rhamnosus volt a leghatékonyabb a mikroflóra egyensúlyának megteremtésében.
III: Lactobacillus plantarum
Lactobacillus plantarum fontos szerepét az egészséges mikroflóra kialakításában számos klinikai vizsgálat alátámasztja.

Ilyen tüneteknél tehát a megfelelő probiotikum szedése az első, amit gyógyulásunk érdekében megtehetünk, mikor sok teendőnk miatt nem jutunk el a nőgyógyászhoz. Ezzel már a tünetek megszűnhetnek, hiszen ha a normál mikroflóra egyensúlya helyreáll, a korokozók visszaszorulnak, és így a tünetek megszűnnek.

Ha problémánk és a tünetek továbbra is fennállnak, sürgősen keressünk fel nőgyógyászt, aki már „drasztikusabb” gyógyszerekhez, vagy antibiotikumokhoz folyamodhat.

Az antibiotikum és a drasztikus gyógyszerek mellé viszont a nőgyógyász is ajánlhatja a megfelelő probiotikum további szedését, hiszen ezzel a visszaesés kockázatát csökkentjük. Könnyű megérteni miért, hiszen a probiotikum segít a mikroflóra egyensúlyának fenntartásában, az egészséges mikroflóra pedig megakadályozza a korokozók térhódítását.

A Pearls YBTM adagolása napi 1x1 kapszula. A kúra javasolt időtartama: 1 hónap.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A cink szerepe A cink szerepe

Miért van rá szükség? Melyek a kedvező élettani hatásai?

Dohányzás Dohányzás

Milyen szív-érrendszeri betegségek kialakulásában játszik szerepet?

Az endometriózist a hüvelyi mikrobiom változásai is okozhatják

Az endometriózis a termékeny életkorban lévő nők körülbelül 10 százalékát érintő, krónikus, jóindulatú betegség. Méhnyálkahártyához...

Nem mindegy, hogy mi van a ruha alatt - A női higiénia alapjai

Nem mindegy, hogy mi van a ruha alatt, hiszen a személyi higiénia hiányában a különféle betegségek is könnyebben kialakulnak. A tisztálkodás...

A méhnyakgyulladás

A méhnyakgyulladás (cervicitis) többnyire a nőgyógyászati szűrővizsgálatok alkalmával felfedezett elváltozás, melyre jellemzően csak enyhébb...

A legjobb védekezés a fertőzések ellen: az egészséges hüvelyflóra

A bélrendszerhez hasonlóan a hüvelynek is megvan a saját ökoszisztémája, melyben egyensúlyi állapot esetén éppen annyi jótékony baktérium...

A leggyakoribb hüvelyfertőzések

Melyek a leggyakoribb hüvelyfertőzések? Mi okozhatja ezeket? Milyen tüneteik lehetnek a leggyakoribb hüvelyfertőzéseknek?

A hüvelygyulladás tünetei, okai és kezelése

A hüvelygyulladás a női szervezet egyik leggyakoribb megbetegedése, ami fiatal és idősebb életkorban egyaránt kialakulhat. A kellemetlen tünetekkel...

Tampon és joghurt 

A probiotikus tampon kettős hatású orvostechnikai eszköznek minősülhet, mert használata elősegíti az egészséges hüvelyflóra helyreállítását...

Nemi fertőzések, melyek nem csak nemi úton terjednek

A kánikulában megnő a nőgyógyászati fertőzések kockázata, a strandolásokat követően gyakran a nőgyógyásznál köthet ki.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.