Hüvelyi irritáció, viszketés, folyás... - Mit tehetek?

Szerző: Pearls Hungary

Antibiotikumok, fogamzásgátlók, hormontartalmú szerek, székrekedés, hasmenés következtében, illetve az alkohol és a cigaretta fogyasztásától a hüvely normál mikroflórája megbomlik. (x)

A normál flóra egyensúlyának helyreállítását ekkor kívülről kell segítenünk - nyilatkozta dr. Veres Gábor. Hüvelyi irritáció, fájdalom, viszketés, vagy szokatlan váladékozás esetén a hüvely normális pH-ját a hüvelyben található legfontosabb mikroorganizmus, a Lactobacillus támogatja. Már elérhető az az új probiotikum, a Pearls YBTM, mely három Lactobacillus törzset tartalmaz, melyek klinikai körülmények között biztosítják a mikroflóra egyensúlyát.

A tejsavtermelő baktériumtörzsek együttesen segítik a hüvelyi mikroflóra fenntartását, védve a hüvely egészségét. Egészséges nőknél a hüvelyi mikroflórát a Lactobacillus tejsavtermelő baktériumok uralják. Ezek a jótékony baktériumok tejsavat termelnek, és természetes módon egyensúlyban tartják a hüvely pH-ját. Az egészséges hüvely pH-értéke olyan alacsony (pH 3,8 – 4,2), hogy gátolja a legtöbb mikroorganizmus szaporodását.

Ha a hüvelyi mikroflóra természetes egyensúlya felborul, a húgyúti-ivarszervi fertőzések kialakulásának kockázata megnő.

A leggyakoribb hüvelyi fertőzés a gyulladásos tünetekkel nem járó bakteriális megbetegedés (vaginózis) és a Candida okozta hüvelygyulladás (gombafertőzés). Ezek az állapotok sokféle hüvelyi tünetet okozhatnak, például viszketést, irritációt, kellemetlen szagot és fokozott hüvelyi folyást. A hüvely nagyon érzékeny a pH-érték változására, így ott rendkívül fontos biztosítani a mikroflóra egyensúlyt.

A Pearls YB a következő három hasznos baktériumtörzset tartalmazza:

I: Lactobacillus acidophilus
Hozzájárul a hüvely megfelelő pH-jához, a vagina hámszövetében bizonyítottan megtapad és kolonizálodik.
II. Lactobacillus rhamnosus
Klinikai vizsgálatokból-melyben 34 Lactobacillus törzset hasonlítottak össze – kiderült, hogy a Lactobacillus rhamnosus volt a leghatékonyabb a mikroflóra egyensúlyának megteremtésében.
III: Lactobacillus plantarum
Lactobacillus plantarum fontos szerepét az egészséges mikroflóra kialakításában számos klinikai vizsgálat alátámasztja.

Ilyen tüneteknél tehát a megfelelő probiotikum szedése az első, amit gyógyulásunk érdekében megtehetünk, mikor sok teendőnk miatt nem jutunk el a nőgyógyászhoz. Ezzel már a tünetek megszűnhetnek, hiszen ha a normál mikroflóra egyensúlya helyreáll, a korokozók visszaszorulnak, és így a tünetek megszűnnek.

Ha problémánk és a tünetek továbbra is fennállnak, sürgősen keressünk fel nőgyógyászt, aki már „drasztikusabb” gyógyszerekhez, vagy antibiotikumokhoz folyamodhat.

Az antibiotikum és a drasztikus gyógyszerek mellé viszont a nőgyógyász is ajánlhatja a megfelelő probiotikum további szedését, hiszen ezzel a visszaesés kockázatát csökkentjük. Könnyű megérteni miért, hiszen a probiotikum segít a mikroflóra egyensúlyának fenntartásában, az egészséges mikroflóra pedig megakadályozza a korokozók térhódítását.

A Pearls YBTM adagolása napi 1x1 kapszula. A kúra javasolt időtartama: 1 hónap.

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Bőrproblémája van? Bőrproblémája van?

Online mobilapplikációs szolgáltatás. Hogy működik a teledermatológia? (x)

Jeges fürdő: pro vagy kontra

Számos északi népnél nemcsak sport, hanem hagyomány is télen a forró fürdőzés vagy szaunázás utáni jeges vízben való megmártózás. Az...

Hogyan zajlik a hallásvizsgálat?

Halláscsökkenéssel, fülzúgással járó állapotok esetén az első lépések egyike a háttérben álló okok kiderítése céljából a...

Télen nehezebb szabályozni a...

Egy amerikai tanulmány szerint, melyet 443 632 magas vérnyomással kezelt veterán adatai alapján végeztek, a magas vérnyomást sokkal nehezebb télen...

A méhen belüli hormontartalmú...

Napjainkban egyre népszerűbb az új, hormont is tartalmazó méhen belüli fogamzásgátló eszköz. A lényege, hogy egy hormont is tartalmazó eszközt...

C-vitamin - Előnyök és ártalmak

Szent-Györgyi Albert 1928-ban felfedezett egy addig ismeretlen vegyületet, melyet azután sikeresen a paprikából is kivont. Később ezt nevezték el...

A stressz nőgyógyászati...

A koronavírus megjelenése az életünkben sok mindent megváltoztatott. Van, aki a korlátozások miatt egy kicsit lassabbra tudta venni a pörgést és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.