• Intim zavarok nőknél

    Szerző: Medipress

    A kutatás szerint „a szexről szóló beszélgetést egyfajta stigmának tekintik” a nők, ami miatt kerülik a szexuális zavarokat érintő párbeszédet.

    Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint a társadalom és a kulturális gátak miatt a nők gyakran nem ismerik fel, ha szexuális zavarok lépnek fel náluk, és ebből kifolyólag segítséget sem kérnek.

    Hirdetés

    Amikor fájdalmas az együttlét


    A nők majdnem fele érez fájdalmat szexuális együttlét közben, vagy közvetlenül utána - mint kiderült egy nemrég megjelent felmérésből. Ha Ön is közéjük tartozik, ne csak csöndben szenvedjen! Ha szégyell orvoshoz fordulni problémájával, használja az alábbi útmutatót, hogy megtudja, mi lehet a fájdalom oka, és milyen megoldási lehetőségei vannak.
    Amikor fájdalmas az együttlét>>

    A Datamonitor által közzétett elemzés rámutat, minthogy az ilyen problémák nem eredményeznek nem életveszélyes állapotot, „az orvosi szakma gyakran elhanyagolja”. Az angolszász irodalomban FSD rövidítéssel illetett rendellenességek különböző problémák széles körét ölelik fel, a kórosan alacsony szexuális vágytól (alacsony libidó) és a szexuális hipoaktivitástól kezdve egészen a fájdalmas közösülésig.

    Az átfedések ugyanakkor gyakran befolyásolják a diagnózist és a terápiát. Maya Marescotti, aki a nők egészségügyi problémáira szakosodott elemzőként dolgozik a Datamonitornál, kifejtette, a klinikai területre jellemző, hogy „a szexről szóló beszélgetést egyfajta stigmának tekintik”, ami miatt kerülik a szexuális zavarokat érintő párbeszédet.

    Orvos-beteg kapcsolat - Szexről beszélni nehéz 

    Ön tudta?


    Az élet apró gondjaitól kezdve a mélylélektani okokig bezárólag számos eredete lehet ennek a problémának.
    Szekunder frigiditás>>

    Marescotti szerint az ehhez hasonló „gátak akadályozzák meg az orvosokat és a betegeket abban, hogy a szexről beszéljenek.”

    Egy közelmúltban végzett, 198 fős amerikai felmérés szerint, az orvosoknak mindössze 34%-a beszél saját kezdeményezésből az egészség szexuális vonatkozásairól, míg egy korábbi, európai elemzésből kiderült, hogy a nők 75%-a nem szívesen beszélne erről a témáról orvosával, mivel úgy gondolják, a doktort nem érdekli az ilyesmi.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Ezek után nem meglepő, hogy az Egyesült Királyságban mindössze egyetlen FSD kezelésére alkalmas gyógyszer van forgalomban.

    A tesztoszteront tartalmazó transzdermális tapaszt olyan nők számára írják fel, akiknek méhét vagy petefészkét eltávolították. A jelenleg fejlesztés alatt álló készítmények közül ugyanakkor több az FSD pszichológiai aspektusát célozza, így például egy eredetileg antidepresszánsnak szánt orális tabletta is.

    Marescotti azonban a túlzott elvárásokat lehűtve hangsúlyozta, mivel az FSD természeténél fogva bonyolult, „az egyetlen hatékony tabletta formájában érkező gyors gyógymód elérése nagyon nehéznek tűnik.”

    A vaginizmus lehetséges okai


    A vaginizmus a szexuális élet zavarainak osztályozásakor a fájdalom tünetcsoportba tartozó kórkép. Tulajdonképpen a gát és a hüvely izmainak, görcsös állapota, a hüvelybemenet működésbeli rendellenessége, mely megnehezíti, esetenként lehetetlenné teszi, a hímvessző hüvelybe jutását.
     A vaginizmus>>

    Medipress

    Legutóbb frissült: 2010.03.17 23:37
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Depressziós a párom

    Depressziós a párom

    Dr. Veress Dóra, pszichiáter

    Hogyan lehet rábírni valakit, hogy akarata ellenére elfogadja a segítséget?

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Szexuális zavarokhoz vezető betegségek

    A szexualitás összetett folyamat. Az egészséges ember nemi élete normális életfunkció. Amennyiben egészségesen élünk, táplálkozunk, rendszeresen sportolunk és mozgunk, kedvezően befolyásoljuk mind testi, mind lelki egészségünket. Ezzel pedig szexuális életünk egészségéért is sokat teszünk, mivel a szexuális működést testi, valamint pszichés tényezők befolyásolják.

    BPH és szexuális problémák

    Amennyiben Önnek is jóindulatú prosztata megnagyobbodása van (BPH), akkor lehetséges, hogy már tapasztalt valamiféle szexuális problémát. Aggodalomra azonban nincs ok, mert számos kezelési módszer segíthet.

    A cukorbetegség és a szexuális élet zavarai

    Azoknál a cukorbetegeknél, akiknél évek óta fennáll a betegség, a magas vércukorszint számos szövődmény kialakulásához vezethet. Látásromlás, érszűkület, lábszárfekély köztudottan gyakran kialakulhat a diabéteszes betegeknél, bizonyos esetekben azonban szexuális zavarokkal is járhat a betegség mind férfiak, mind nők esetében. A cukorbeteg férfiakat nagyobb arányban sújtja ez a probléma.

    11 szív-érrendszeri tünet, amelyre a nőknek figyelniük kell

    Egyre többen tisztában vannak vele, hogy a menopauzával megszűnik a nők korábbi relatív védettsége a szív-érrendszeri betegségekkel szemben. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta azokra a tünetekre hívja fel a figyelmet, amelyeket ajánlott kivizsgáltatni.

    Diabéteszes neuropátia és szexualitás

    Minden krónikus betegség okozhat szorongást, mely szexuális diszfunkcióhoz vezethet, ám a diabéteszes neuropátia esetén ez az arány magasabb: a betegek 20 százaléka tapasztal valamiféle szexuális zavart.

    Utazók betegségei - Mitől szenvednek a férfiak és a nők?

    A Zürichi Egyetem munkatársai közel 59 ezer külföldre utazó ember adatait összegezték tanulmányukban, amely szerint a nőknél nagyobb valószínűséggel jelentkezik hasmenés és más emésztőrendszeri probléma, megfázás, húgyúti fertőzés és gyógyszer-mellékhatás.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.