A férjem szerint túl tág vagyok, már nem is kíván - A nőgyógyász válaszol

WEBBeteg
megjelent:

"A férjem szerint a szülés után olyan tág lettem, hogy már nem is kíván engem egyáltalán. Kétségbe vagyok esve, lassan felőröl a helyzet és oda az önbizalmam. Mit tegyek?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Hölgyem!

Mindenképpen el kellene mennie egy nőgyógyászati vizsgálatra, ahol bártan mondja el, hogy a házaséletében problémát okoz a hüvely tágassága.

A hüvely egészsége

A hüvelyben előforduló baktériumok összetételét és mennyiségét számos tényező határozza meg, illetve egyensúlyát könnyen felboríthatja, például a szervezet hormonális állapota, a táplálkozás, bizonyos gyógyszerek alkalmazása, egyes mosakodószerek túl gyakori alkalmazása.
A leggyakoribb hüvelyfertőzésekről>>

Lesz egy vizsgálat, ahol ellenőrzik, hogy valóban van-e ennek fizikai háttere.

Ha tényleg kialakult a szülés után egy kötőszöveti lazaság, akkor létezik a hüvelyfali plasztikai műtét, amivel szépen lehet korrigálni a problémát, és a hüvelyfalból a szükséges részleteket kimetszve, majd összeöltve a hüvely is, és a hüvelybemenet is szűkebb lesz.

Ne féljen, nem olyan nagy beavatkozás, és nagyon szép eredményeket érhetnek el, vágjon bele.

A házasságának a helyreállítása azonban nem csak ezen múlik, ezt fontos tudnia.

Szükség lenne párterápiára is

Nőgyógyászati problémák

Nőgyógyászati gondokról A-tól Z-ig a WEBBetegen>>

Igenis üljenek le a párjával, mondja el neki, hogy a szexuális életüket akár műtéttel is igyekszik helyreállítani, de egy pszichológusi párterápiára mindenképpen szükség lenne, mert 100 %, hogy nem ez az egyetlen oka a kialakult helyzetnek.

Mindkettejüknek meg kell tennie a szükséges lépéseket, és ugyanúgy tenniük kell egymásért, és a kapcsolatukért.

Hogyan zajlik a hüvelyfali plasztika-műtét?

Sajnos nemcsak az arc, a mell izmai és bőre ereszkedhet meg az idő múlásával, hanem a hüvelyfalat alkotó izmok, támasztószövetek is. Az előbbiekkel ellentétben ez nem szépészeti problémát, hanem komoly egészségügyi gondot okozhat. A helyreállító műtétet hüvelyfali plasztikának nevezik.
Általában a műtét előtti napon be kell feküdni a kórházba. A műtétet altatásban vagy gerincvelői érzéstelenítésben végzik. Ennek megfelelően készítik elő a beteget. Gyakran végeznek egyszerre mellső illetve hátsó fali plasztikát, de előfordulhat, hogy csak az egyik típusú műtétre van szükség.
Részletesen a hüvelyfali plasztikáról>>

(WEBBeteg/Dr. Farkas Ágnes)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.