Bencze Ilona: "Mindennap érdemes felébredni!"

Szerző: WEBBeteg - Németh Ványi Klári

Bencze Ilona színművész nemcsak a filmekben és a színpadon sugárzik, hanem a hétköznapokban is. Kiegyensúlyozott, boldog. Nem retteg az öregedéstől, esze ágában sincs eltitkolni korát. "Ajándék az élettől, hogy ennyi idős lehettem"- mondja mosolyogva.

A WEBbeteg újságírója a Menopauzáról bővebben című közönségtalálkozón beszélgetett a művésznővel.

Önt mi segítette át a nehéz időszakon?

Névjegy
Bencze Ilona színművész 1947-ben született Nagykanizsán. 1968-ban nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. A Madách Színházban, Kecskeméten, és Sopronban játszott. Több filmben szerepelt, többek között a nagysikerű Szomszédokban is. Jelenleg rendez, díszletet tervez és tanít a Madách Színház musicalstúdiójában. 1988-ban Jászai Mari-díjat kapott.

- Szerencsésnek mondhatom magam. Egyáltalán nem voltak depresszív időszakaim, hőhullámaim. A legfontosabb, hogyan éljük meg ezeket a problémákat. Elveszítjük-e az életkedvünket, a kreativitásunkat, tettre készségünket, vagy sem? Soha nem nyomasztottak az éveim. Mindig megünnepeltem a születésnapomat, nem érdekelt, hogy hány éves vagyok. Tettem a dolgomat továbbra is.

Sokszor találkozhatunk nevével, különböző egészségügyi rendezvényeken. Legutóbb például a Sikeres nők a rák ellen programban részt vett egy golfversenyen. Miért tartja fontosnak ezeket a megmozdulásokat?

- Szeretem, ha az emberek egészségesek. A betegséggel együtt jár a szenvedés, nyomorúság. Egészséges emberekkel a világ jó.

Mit tesz egészségéért? Mitől derűs és kiegyensúlyozott?

- Szeretek élni. Számomra az élet öröm. Elfogadom a koromat, tele vagyok tervekkel. Minden reggel tornázom, nagy sétákat teszek kutyámmal az erdőben. Muszáj mozogni! Értelmes dolgokkal töltöm a napjaimat, nyitott lélekkel és szemmel járok a világban. Ostobaságnak tartom azt a véleményt, hogy harmincöt év fölött egy nő többé nem nő. A szépség és a harmónia belülről sugárzik. Ha belenézek a tükörbe, el tudom fogadni magam. Számomra minden nap új lehetőségeket és boldogságot rejt.

Névjegy

A mai nők sokkal aktívabbak, mint anyáik voltak, így természetes, hogy a klimax alatt is aktívabb, sokoldalúbb életet szeretnének élni. Készüljön fel napjaink modern életszemléletére a menopauza alatt és után!
A menopauza tünetei, mint a hőhullámok és a szexuális érdeklődés elvesztése ugyan még ma is ugyanolyanok mint régen, ám a mai nők próbálnak optimistán tekinteni a menopauzára és azt követő éveikre.
Mivel a változókor elkerülhetetlen, egyre inkább előtérbe kerül, a próbáljuk meg kihozni belőle a maximumot szemlélet. A mai nők a klimax idején is odafigyelnek kinézetükre, és szerencsére egyre több fórumon oszthatják meg egymással tapasztalataikat. Minden a menopauzáról a WEBBetegen.

(WEBBeteg - Németh Ványi Klári)

Módosítva: 2008.11.27 15:50, Megjelenés: 2008.11.27 15:50
Címkék: Klimax, Menopauza
Hozzászólások (1)

Cikkajánló

Klimax - A bőr és a haj...

A változókor a nők életének természetes fázisa, a női szervezet hormonális átállásának időszaka. Ne tekintsük tehát betegségnek! A hormonális...

Modern menopauza: régi tünetek, új...

A mai nők sokkal aktívabbak, mint anyáik voltak, így természetes, hogy a klimax alatt is aktívabb, sokoldalúbb életet szeretnének élni. Készüljön...

A menopauza testi és lelki tünetei

Menopauzáról beszélünk akkor, amikor egy nőnek végleg elmarad a vérzése. Definíció szerint 12 menstruáció nélküli hónap után mondhatjuk ki a...

Menopauza - Lelki változásokra is...

A változókor kezdetén nem csak testi tünetek és változások jelentkeznek, mint amilyenek a hőhullámok, a hajhullás vagy a hüvelyszárazság. A nők...

Mi vezet a menopauzához?

A menopauza a maga idejében természetes jelenség, bizonyos műtétek, gyógyszeres kezelések és betegségek azonban maguk is idő előtti menopauzát...

Klimax cukorbetegen - A terápia...

A menopauza érkezése már önmagában nagy változásokat eredményez a szervezetben és több folyamatra is hatással van, így vannak olyan betegségek és...

Változókori fogamzásgátlás

A női petefészek aktivitása a 40-es évek vége felé fokozatosan csökkenni kezd. Milyen fogamzásgátlási módszerek javallottak klimax idején?

A változókori súlygyarapodás

A legtöbb nő testsúlya az életkor előrehaladtával valamilyen mértékben növekszik. Ez a folyamat természetes, ugyanakkor a nagymértékű...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.