Bencze Ilona: "Mindennap érdemes felébredni"

szerző: Németh Ványi Klári - WEBBeteg
megjelent:

Bencze Ilona színművész nemcsak a filmekben és a színpadon sugárzik, hanem a hétköznapokban is. Kiegyensúlyozott, boldog. Nem retteg az öregedéstől, esze ágában sincs eltitkolni korát. "Ajándék az élettől, hogy ennyi idős lehettem"- mondja mosolyogva.

A WEBbeteg újságírója a Menopauzáról bővebben című közönségtalálkozón beszélgetett a művésznővel.

Önt mi segítette át a nehéz időszakon?

- Szerencsésnek mondhatom magam. Egyáltalán nem voltak depresszív időszakaim, hőhullámaim. A legfontosabb, hogyan éljük meg ezeket a problémákat. Elveszítjük-e az életkedvünket, a kreativitásunkat, tettre készségünket, vagy sem? Soha nem nyomasztottak az éveim. Mindig megünnepeltem a születésnapomat, nem érdekelt, hogy hány éves vagyok. Tettem a dolgomat továbbra is.

Sokszor találkozhatunk nevével, különböző egészségügyi rendezvényeken. Legutóbb például a Sikeres nők a rák ellen programban részt vett egy golfversenyen. Miért tartja fontosnak ezeket a megmozdulásokat?

- Szeretem, ha az emberek egészségesek. A betegséggel együtt jár a szenvedés, nyomorúság. Egészséges emberekkel a világ jó.

Mit tesz egészségéért? Mitől derűs és kiegyensúlyozott?

- Szeretek élni. Számomra az élet öröm. Elfogadom a koromat, tele vagyok tervekkel. Minden reggel tornázom, nagy sétákat teszek kutyámmal az erdőben. Muszáj mozogni! Értelmes dolgokkal töltöm a napjaimat, nyitott lélekkel és szemmel járok a világban. Ostobaságnak tartom azt a véleményt, hogy harmincöt év fölött egy nő többé nem nő. A szépség és a harmónia belülről sugárzik. Ha belenézek a tükörbe, el tudom fogadni magam. Számomra minden nap új lehetőségeket és boldogságot rejt.

Névjegy
Bencze Ilona színművész 1947-ben született Nagykanizsán. 1968-ban nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. A Madách Színházban, Kecskeméten, és Sopronban játszott. Több filmben szerepelt, többek között a nagysikerű Szomszédokban is. Jelenleg rendez, díszletet tervez és tanít a Madách Színház musicalstúdiójában. 1988-ban Jászai Mari-díjat kapott.

(WEBBeteg - Németh Ványi Klári)

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Hazay Máté, nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.