A beállítások és a hallókészülék-tartozékok felfedezése

Siemens Hallásközpont
megjelent:

Amikor végre sikerül kiválasztani az egyén számára leginkább megfelelő hallókészüléket, új korszak kezdődik. Az első alkalommal készüléket viselők kipróbálják a különböző hallási helyzetekre alkalmazható beállításokat, és arra is rájönnek, milyen kényelmessé és egyszerűvé teheti az életüket egy-egy tartozék vagy alkalmazás.

Dr. Fejérdy Tamás saját példájának megosztásával szeretné bátorítani mindazokat, akik még csak most gondolkodnak a hallásjavító megoldáson.

Jól hallani jó! - A téma cikkei

3/1 Első lépés: a hallássérülés felismerése
3/2 Második lépés: a hallásvizsgálat és a hallókészülék kiválasztása
3/3 Harmadik lépés: a hallássérülés felismerése

Az összes általam kipróbált készülék pompásan működött. Nem állíthatom, hogy amit én választottam, az lenne a legjobb mindenki másnak is, de azt igen, hogy érdemes rászánni az időt és odafigyelést a leginkább testhezálló megoldás megtalálására. Az esetemben a Pure binax készülékpár tökéletesnek bizonyult! Tetszett a kicsisége és az észrevehetetlenül, egyszerűen végezhető távirányíthatósága. Változó hallási környezetekre optimalizált programokat kaptam hozzá, amelyek közül menet közben könnyedén ki tudom választani az éppen legmegfelelőbbet. Az okostelefonra telepített „touch control” alkalmazás szintén sokat tud, szívesen használom. S ha ehhez még hozzáadom a nyakba akasztható, decensen elegáns easyTek Bluetooth-os eszközt, akkor aztán tényleg hét nyelven beszél az egész konfiguráció! Be tudom állítani, hogy merre figyeljen/fókuszáljon az erősítés – előre, bármely oldalra, sőt, hátrafelé is. A hallókészülék-viselőkre hátulról csak barátságos megjegyzéseket érdemes tenni...

Divatozzon bátran – a hallókészülékével

Minden funkciót kipróbáltam a korábban már említett hallási környezetekben (konferencia, templom, boltozott kastélyszoba) és más helyeken. Vezetés közben pl. ki tudom zárni a külső zajok jó részét, és így már a hátsó üléseken ülő kedves utastársaimat is hallom, értem, ha hozzám beszélnek. Bizony, ez minőségileg sokkal jobb, mint a készülékek nélkül.

S hogy hogyan alakultak a láthatósággal kapcsolatos hiúsági ügyeim? Az úgy volt, hogy a próbaidőszak elején mintegy „véletlenül”, engedtem megnőni a fülemet takaró őszülő hajszálakat, hiszen nem kell mindenkinek mindent látnia, nem igaz? Aztán egyszer csak ez már nem volt fontos. Most már szívesen beszélek más, hasonló kihívásokkal szembesülő kor- és embertársaimnak ezekről a kicsi, fül mögötti segédeszközökről, és igazán szívesen meg is mutatom, hogy milyenek. Merthogy mutatni kell, hiszen többnyire nem veszik észre, annyira nem feltűnőek. Olyanok lettek a számomra, mint a szemüveg. Ha rövidre nyíratnám a hajam, biztos vagyok abban, hogy akkor is vidáman használnám. Nálam mostanra az lett a hiúság tárgya, hogy milyen jól hallok ismét, hála ennek a kicsi készülékpárnak. Arra biztatok mindenkit, aki érintett lehet, hogy tessék megpróbálni, a jó hallás érdekében megéri a hallókészülékkel is „divatozni”, akárcsak egy tetszetős szemüveggel!

(Forrás: Dr. Fejérdy Tamás DLA, okl. építészmérnök, okl. műemlékvédelmi szakmérnök, címzetes egyetemi docens)

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész
WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund, fül-orr-gégész
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Zaránd Rajmund, fül-orr-gégész
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész, fej-nyaksebész
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.