Majomhimlő - Ausztriában kiterjesztik a beoltható személyek körét

MTI
megjelent:

Ausztriában kiterjesztik a majomhimlő elleni védőoltással beoltható személyek körét - jelentette be az osztrák egészségügyi minisztérium.

Az osztrák Nemzeti Oltási Testület (NIG) legfrissebb ajánlása szerint a jövőben az egészségügyi személyzet mellett a kockázati csoportba tartozó személyek is részesülhetnek védőoltásban. Az osztrák egészségügyi tárca ennek megfelelően kiterjesztette a beoltandó, illetve beoltható személyek körét a majomhimlő-vírussal kapcsolatba kerülő egészségügyi dolgozókra és laborszemélyzetre, valamint a több szexuális partnerrel kapcsolatban álló, 18 év feletti személyekre, különösen a meleg férfiakra, akik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint rizikócsoportot alkotnak.

Eddig az oltást az orthopoxvírusokra szakosodott laborok munkatársai, kontaktszemélyek és azok vehették igénybe, akik olyan térségben élnek, ahol több esetet is regisztráltak.

Christian Posch, a hietzingi klinika bőrgyógyászati osztályának vezetője a Die Presse című lapnak adott interjújában beszélt arról, hogy a hivatalosan regisztrált 217 fertőzötthöz képest a valódi szám jóval nagyobb lehet.

Mindazonáltal az osztrák egészségügyi hatóságok szerint nincs szükség a teljes lakosság immunizálására a majomhimlővel szemben.

Ez is érdekelheti Majomhimlő - Mit kell tudni a hazai helyzetről?

(MTI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.