Június végétől már csak péntekenként lesz oltási akciónap

Koronavírus Sajtóközpont
megjelent:

A járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt június végétől már csak péntekenként lesz oltási akciónap a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól.

A kórházi oltópontok igénybevétele az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a magas átoltottság és a kedvező járványhelyzet miatt. Az oltottak száma már 6 millió 411 ezer fő, 60%-uk már a harmadik megerősítő oltást is felvette. A járványadatok hetek óta kedvezőek, az új fertőzöttek, a kórházi betegek és az oltásra jelentkezők száma is fokozatosan csökken. Mindez lehetővé teszi a kórházi oltópontok egynapos nyitva tartását, ezzel is csökkentve a kórházak és az oltópontokon dolgozó egészségügyi dolgozók leterheltségét.

Június utolsó hetétől a kórházi oltópontokon már csak péntekenként lesznek oltási napok 14 és 19 óra között. Az oltásra időpontfoglalással és anélkül is lehet majd érkezni.

A vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérjük. A megerősítő oltás felvétele továbbra is ajánlott annak, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

(Koronavírus Sajtóközpont)

Cikkajánló

COVID-19
A különböző eredetű légúti fertőzések tünetei nagyon hasonlóak, így biztosat továbbra is csak laboratóriumi teszt tud mondani. Az egyes tünetek gyakoriságában azonban megfigyelhetőek kisebb-nagyobb eltérések, amely alapján diagnosztizálni nem, de valószínűsíteni talán lehet a betegséget.
Szürke hályog
Szürke hályog

A C-vitamin segíthet és árthat is.

Fáradékonyság
Fáradékonyság

Legtöbbször az életmódból fakadó okai vannak.

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.