Számos településen növekszik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

MTI
megjelent:

Számos településen növekszik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken a koronavirus.gov.hu oldalon.

A kormányzati oldalon kiemelték: bár több településen az elmúlt héten stagnálás volt tapasztalható a víruskoncentrációban, az eredmények alátámasztják, hogy "a járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős".

Az adatok szerint a 45. héten Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben. A vizsgált települések szinte mindegyikében jelentős mennyiségben mérsékelt vagy emelkedett koncentrációval mutatták ki a szennyvízből a koronavírust.

Az NNK felhívta a figyelmet, hogy "az egyéni felelősség szerepe továbbra is hangsúlyos a kockázatcsökkentésben". Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

(MTI)

Ajánlott cikkek a COVID-19-járványról

Cikkajánló

Krónikus fejfájás
Krónikus fejfájás

Tippek krónikus fejfájásban szenvedőknek.

Hátfájás
Hátfájás

Mit érdemes tudni a hátfájásról?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta szakorvos
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.