Influenza - Az A vírus okozta a szekszárdi diákok megbetegedését

Szerző: MTI

Az influenza A vírusa okozta a Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola szekszárdi Bezerédj tagintézményében a múlt heti járványos megbetegedéseket - közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szerve szerdán az MTI-vel.

A népegészségügyi hatóság kezdeményezésére vett légúti minták mindegyikében kimutatták az A vírus jelenlétét.

A szekszárdi középiskolában múlt csütörtökön a diákok 60 százaléka, több mint kétszáz gyerek hiányzott a tanításról; magas lázra, végtagfájdalomra, köhögésre panaszkodtak. A diákok mellett az iskola dolgozóinak egyharmada is megbetegedett.

A járvány miatt az intézményben kétnapos iskolai szünetet rendeltek el; Vida Lajos, az intézmény főigazgatója arról tájékoztatott, hogy hétfőn elkezdődött a tanítás, napról napra csökken a hiányzók száma.

A népegészségügyi szervezet közlése szerint a hazai influenza-felügyelet keretében kijelölt háziorvosok az influenzaszerű tünetekkel jelentkező betegektől légúti mintát vehetnek, és laboratóriumi vizsgálatra küldhetik azt. Ilyen vizsgálatot ebben a szezonban Tolna megyében még nem kértek - tették hozzá.

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Menopauza Menopauza

Sokaknál lelki instabilitás is jelentkezhet. Mit lehet tenni?

A COVID-19 és a máj-, valamint...

Mekkora rizikótényezőt jelent a COVID-19 szempontjából a krónikus máj- vagy hasnyálmirigy-betegség? Szükséges-e ezek fennállta esetén speciális...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.