Influenza A vírus téma

Influenza - Három ember vesztette életét a szövődmények miatt

MTI

Az M1 esti híradójában hangzott el, hogy két, 35 és 59 év közötti beteg még január végén hunyt el, míg a harmadik, egy hatvan évnél idősebb ember a múlt héten, a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban halt meg.

Influenza: nyolc európai országban van kiterjedt járvány

MTI

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) jelentése szerint nyolc országban van már kiterjedt influenzajárvány - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szombaton az MTI-vel.

Influenza - Az A vírus okozta a szekszárdi diákok megbetegedését

MTI

Az influenza A vírusa okozta a Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola szekszárdi Bezerédj tagintézményében a múlt heti járványos megbetegedéseket - közölte a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szerve szerdán az MTI-vel.

Tovább csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma

MTI

Az előző hetihez képest 28 százalékkal kevesebben, 15 700-an fordultak influenzás panaszokkal orvoshoz, az Országos Epidemiológiai Központ csütörtöki közlése szerint visszavonulóban van a járvány Magyarországon.

ÁNTSZ: tizenöt európai országban van kiterjedt járvány

MTI

Magyarországgal együtt tizenöt európai ország adott jelentést földrajzilag kiterjedt influenzajárványról az elmúlt héten.

Alacsony az influenza aktivitása

MTI

Az elmúlt héten az azt megelőző hetinél négyszázzal többen, 10.500-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal honlapján szerdán.

Jelentősen csökkent az influenzás megbetegedések száma

MTI

Az elmúlt négy munkanapból álló héten 19 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, 35 százalékkal kevesebb, mint az azt előző héten - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán.

Új, hatásos influenzaellenes készítmény

MTI

Teljes védelmet nyújtott állatkísérletekben egy új, influenza elleni szer, amelyet egy amerikai gyógyszergyár kutatói fejlesztettek ki.

Influenzajárvány: európai körkép

MTI

Csaknem húsz európai országban gyorsult az influenza terjedése, néhány országban viszont úgy tűnik, a járvány már elérte csúcspontját - adta hírül az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos Facebook-oldalán szombaton.

Influenzajárvány már 10 európai országban

MTI

Európa egyre több országában van már influenza járvány - adta hírül az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos facebook-oldalán.