Hirdetés
   • Menedzserszűrés a férfiegészségért

    Szerző: WEBBeteg - Brjeska Dóra, újságíró

    A menedzserszűrések korábban csak egy bizonyos réteg számára voltak elérhetőek, és leginkább ajánlottak, azonban menedzserbetegsége bárkinek lehet, aki fokozott stresszben él, vagy a mindennapjai nem engedik meg, hogy minden szempontból egészséges életmódot tudjon folytatni.

    A menedzserszűrést eredetileg közép- és felsővezetők számára találták ki, akik munkájuk során leginkább ki voltak téve az ülő életmód, és a fokozott stressz hatásainak. Azonban ma már egyre többen ismerik fel, hogy egészségük védelme mennyire fontos, hogy az élet minden területén helyt tudjanak állni. Éppen ezért már nem csak a vezető pozícióban levők számára, hanem minden munkavállaló és munkáltató részére elérhető és ajánlott is a menedzserszűrés.

    Hirdetés

    A komplex szűrés célja, hogy az emellett az életmód mellett leggyakrabban jelentkező betegségeket, úgynevezett menedzserbetegségeket a lehető legkorábban kiszűrjék, amikor még jó arányban gyógyíthatók. Ezek a vizsgálatok minden fontos szervre és a leggyakoribb betegségekre is kiterjednek. Ilyenek a keringési rendszer betegségei, a gyomor és a bélrendszer betegségei, de ide tartozik a testsúly-, a látás-, az alvási-, és a potenciazavar is.

    Válasszunk megfelelő csomagot

    A menedzserszűrés egy vizsgálatcsomag. Fontos tudni, hogy léteznek alapcsomagok, melyek csak az általános vizsgálatokat tartalmazzák. Ebben első sorban teljes körű belgyógyászati állapotfelmérés, laborvizsgálat, mellkasröntgen, has- és kismedence ultrahang, valamint EKG van. Ezek a vizsgálatok a szervezet általános állapotáról adnak leginkább képet, nem térnek ki részletesebben egyes betegségekre.

    Az alapvizsgálatok mellett  léteznek speciális csomagok is. Ilyenek például a kimonodttan férfiak számára, különböző korcsoportokra, vagy különböző betegségekre összeállított szűrőcsomagok. Ezek az alapvizsgálatok mellett tartalmaznak olyan vizsgálatokat is, amik az adott csoport vagy betegség esetén ajánlottak, illetve szükségesek.

    Milyen vizsgálatok ajánlottak?

    A ferfiak számára ajánlott általános szűrővizsgálatok mellett más speciális vizsgálatok is lehetnek a csomagban. Ezek szükségessége általában kortól függ, így érdemes olyan menedzserszűrést keresni, ami nem csak nemhez, hanem korhoz is igazodik, hogy valóban olyan vizsgálatokat végezzenek el, amik szükségesek.

    Amit férfiak esetén jó, ha tartalmaz a csomag, az az urológiai vizsgálat, aminek segítségével időben felismerhetők a húgyútak és a férfi nemi szervek megbetegedései, mint a gyulladásos betegségek. Ajánlott lehet részletesebb kardiológiai kivizsgálás is, ami kiszűrheti azokat a szív- és érrendszeri elváltozásokat, melyek a későbbiekben súlyosabb betegségeket, vagy akár potenciazavart is okozhatnak.

    Ezeken kívül érdemes elvégeztetni bővített laborvizsgálatot, ami a különböző hormonok szintjét vizsgálja, ami egyrészt képet adhat a nemi szervek működéséről, másrészt fényt deríthet más rejtett problémákra is, pajzsmirigy vizsgálatot, ami szintén fontos képet tud adni, valamint prosztataszűrést is, ami bizonyos kor után elengedhetetlen a férfiegészség megőrzésében.

    Forrás: WEBBeteg
    Brjeska Dóra, újságíró

    Módosítva: 2019.10.28 14:35, Megjelenés: 2019.10.28 14:35
   • Cikkajánló

    Ön kire bízná a látását?

    Ön kire bízná a látását?

    Szponzorált tartalom

    Mutatjuk, hogyan is érdemes klinikát választani a látás javításához. (x)

    A férfi intimtorna

    A férfi intimtorna

    Cs. K., fordító

    Bizonyítottan javulást eredményezhet számos kényes problémára.

    Milyen tünetek esetén érdemes felkeresni a kardiológiát?

    A szívünk megfelelő működése létfontosságú, ezért az időben kiderített problémák megfelelő kezelése életet menthet.

    Ötven felett minden férfinak évente kellene szűrésre mennie

    Ötven év felett minden férfinak évente el kell mennie prosztatarákszűrésre - figyelmeztetett Kalotay Gábor, a Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke.

    Óvjuk a férfiak egészségét szűrővizsgálattal, megelőzéssel

    A teremtés koronái is elismerik, hogy a nőkhöz képest kevésbé élnek egészségtudatosan, s csekély figyelmet fordítanak a szükséges szakorvosi és szűrővizsgálatokra. A házasságban, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élők szerencsésebb helyzetben vannak, mint az egyedülálló férfiak, s többségük egészségesebbnek is mondhatja magát hazánkban.

    Férfiak figyelem! A legfontosabb szűrővizsgálatok 40 év alatt

    Ön mikor járt legutóbb háziorvosnál? Beteg volt vagy egészséges? Részt vett már komplex szakorvosi szűrésen, vagy más megoldást keresett?

    A szív és az érrendszer vizsgálata: MR? UH? CT?

    Milyen módszerekkel vizsgálható a szív és az érrendszer állapota? Mitől függ, hogy melyik módszer mellett döntenek az orvosok?

    Kérdések az urológiai rendelésen

    Pár perc kellemetlenség, amivel egy urológiai vizsgálat jár, elenyésző azokhoz a bajokhoz képest, amiket el lehet kerülni, meg lehet gyógyítani a vizsgálatok által. De milyen kérdések merülhetnek fel az urológusnál?

    Férfiak figyelem! A legfontosabb szűrővizsgálatok 60 év felett

    Ön mikor járt legutóbb háziorvosnál? Csak a gyógyszereit íratta fel vagy szűrővizsgálat is történt? Részt vett már komplex szűrésen?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Füstmentes jövő?
    Az ártalomcsökkentés a társadalom, és így végső soron mindannyiunk érdeke. (x)
    Hogy lesz így párom?
    Az első lépés sokszor a legnehezebb: önmagunk elfogadása a betegségünkkel.
   • Orvos válaszol
    Dr. Pászthory Erzsébet

    Dr. Pászthory Erzsébet

    gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos

   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások