Fájdalom

Fájdalom

Az aurás migrén

WEBBeteg - Dr. Szappanos Zsuzsanna, neurológus szakorvos
2021-11-21 04:33

A migrén a leggyakoribb önálló fejfájás kórkép. Az aurás migrén (MA) és az aura nélküli, közönséges migrén (MO) ugyanabban a betegben keveredhet egymással. Egyértelmű genetikai háttér egyikben sem ismert, azonban az aurával járó típus eltérő panaszokkal jellemezhető.

Mi okozhatja a viszketést?

MTI-Press
2012-03-10 05:21

A kínzó panasz oka: ismeretlen. Szinte az őrületbe kergeti, akit elér. Márpedig gyakorló orvosok szerint életében legalább egyszer mindenki megtapasztalja valamilyen formában.

Fájdalom - Elkerülhető a szenvedés!

MTI-Press
2011-12-12 23:23

Fáj, lüktet, szúr, nyom, nyilall, éget, szorít... Ki ne érzett volna már legalább egyet vagy akár többet is ezekből a testet, lelket próbára tevő negatív hatásokból? A fájdalom egyidős az emberiséggel, a csillapítására történő törekvés is, ennek ellenére csak a XXI. században keresik intenzíven a választ, a megoldást a fájdalom okozta kínokra.

A kevésbé fájó mozdulatért

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
2011-10-15 17:09

Az Európai Unió országaiban élő munkavállalók, táppénzes napjaiknak mintegy felét, mozgásszervi betegség miatt veszik igénybe. A munkavégzést az esetek nagy részében, elsősorban is az állapotukkal általában együtt járó krónikus vagy akut fájdalom nehezíti, illetve teszi gyakran lehetetlenné. A reumatikus panaszokkal élők gondozásának éppen ezért egyik lényegi eleme a gyulladáscsökkentést is jelentő fájdalomterápia.

Fájdalom a testünk béklyója

WEBBeteg
2011-10-13 13:47

Szinte nincs olyan ember a földön, aki ne érzett volna hosszabb vagy rövidebb ideig fájdalmat legalább egyszer az életében; de mik lehetnek a kiváltó okai ennek a felettébb komplex jelenségnek, melyet az egyén érzelmi állapota és tapasztalatai is befolyásolnak.

A szúró fájdalom lehetséges okai

WEBBeteg
2011-09-22 09:17

A fájdalom egyik típusa az a szúrásszerű, kellemetlen érzés, amely a helyétől függően komoly szervi problémára utalhat.

Fájdalom a bordák alatt

WEBBeteg
2011-09-21 23:23

Ha nem indokolja semmilyen sérülés a bordaív mentén tapasztalt fájdalmat, a panasz komoly belszervi elváltozásra is utalhat.

A fájdalomérzet a fejben dől el?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
2011-04-22 10:11

Vajon igaz-e hogy a fájdalmat is „csak” beképzelhetjük magunknak? - tettük fel a kérdést dr. Ertsey Csabának, a Magyar Fejfájás Társaság elnökének egy nemrégiben publikált német kutatás eredményei alapján.

Migrénes roham: drámai kaland

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
2010-06-05 13:07

Közben este lett. Vagy ki tudja, este volt-e már. A fiatal nő teljesen estinek, sőt, éjszakainak érezte a sötétséget. Megnyugtatónak - ha egyáltalán bármiről azt tudta volna gondolni, érezni akkor, hogy megnyugtató. De legalább a sötétség mintha jót tett volna.

A fájdalom önálló betegség lehet

MTI
2010-04-02 14:33

Kezdenek leomlani a fájdalom megértésének korlátai. A tudósok és a gyógyszercégek szerint az új megközelítés potenciális új gyógyszereket is létrehoz, amelyek ott támadnak, ahol a fájdalom keletkezik.