Vényköteles termékek is reklámozhatóak lesznek?

Független Hírügynökség
megjelent: 2008.12.11.

Egy brüsszeli javaslat szerint lehetővé tennék a vényköteles orvosságok hirdetését az interneten és a nyomtatott sajtóban, hogy ezzel is segítsék a gyógyszerhamisítás visszaszorítását. A szakemberek kockázatosnak tartják a tervet.

Székely Tamás egészségügyi miniszter a Világgazdaságnak elmondta: nem valószínű, hogy az orvosok a reklámok hatására írnák fel a gyógyszert, de a fogyasztás eltolódhat a frappánsan hirdetett készítmények irányába.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerész Kamara alelnöke úgy véli: a betegek tájékoztatása az orvosok és a patikusok dolga, a reklámozás az üzleti szempontok előtérbe kerülésével járhat, és ez kockázatos.

(FH)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A cink szerepe A cink szerepe

Miért van rá szükség? Melyek a kedvező élettani hatásai?

Dohányzás Dohányzás

Milyen szív-érrendszeri betegségek kialakulásában játszik szerepet?

Mit kell tudnunk az orvostechnikai eszközökről? Egy vizsgálat tanulságai

Cikkünk témája egy már lezárult és nyugvópontra került vizsgálat eredményéről számol be, a bodorrózsa-kivonatot tartalmazó készítményekkel...

Reklámozhatnak-e gyógyszerterméket az influenszerek?

A hatályos jogszabályok betartása mellett lehetséges-e a piaci szereplők számára a manapság divatos influenszer-marketinget alkalmazni? A kérdést a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.