• Vényköteles termékek is reklámozhatóak lesznek?

    Szerző: Független Hírügynökség

    Egy brüsszeli javaslat szerint lehetővé tennék a vényköteles orvosságok hirdetését az interneten és a nyomtatott sajtóban, hogy ezzel is segítsék a gyógyszerhamisítás visszaszorítását. A szakemberek kockázatosnak tartják a tervet.

    Székely Tamás egészségügyi miniszter a Világgazdaságnak elmondta: nem valószínű, hogy az orvosok a reklámok hatására írnák fel a gyógyszert, de a fogyasztás eltolódhat a frappánsan hirdetett készítmények irányába.

    Hirdetés

    Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerész Kamara alelnöke úgy véli: a betegek tájékoztatása az orvosok és a patikusok dolga, a reklámozás az üzleti szempontok előtérbe kerülésével járhat, és ez kockázatos.

    (FH)

    Módosítva: 2008.12.11 10:10, Megjelenés: 2008.12.11 10:10
   • Cikkajánló

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Hüvelyfolyás terhesen?

    Szponzorált tartalom

    Vegyük komolyan! A leendő anyukának a saját egészségére is fokozottan figyelnie kell! (x)

    Korai menopauza

    Korai menopauza

    Cs. K., fordító

    Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

    Országos tisztifőorvos: a gyógyultak vérplazmával segíthetnek a súlyos betegeknek

    A koronavírus-fertőzésből gyógyultak vérplazma adásával segíthetnek a súlyos betegeknek - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

    Debrecenben emelkedik a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja

    A koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a 46. heti adatok alapján Debrecenben emelkedő tendenciát mutat, míg több városban, így Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon emelkedett.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.