• Bujdosó Balázs

    Igazságügyi pszichológus, igazságügyi gyógypedagógus

    2

    kérdésre
    válaszolt

    Szakterülete:

    Igazságügyi pszichológus szakértő, Igazságügyi gyógypedagógus szakértő, Rehabilitációs szakértő

    Bemutatkozás:


    Gyógypedagógus (Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola/Budapest), és pszichológus (ELTE/Budapest) végzettségeim vannak.


    Mintegy tíz tanévet dolgoztam a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tk.Főiskolán oktatóként, s egyben  a Vizsgáló és Tanácsadó Intézet  ambulanciáján vizsgálóként.


    Negyven éve  vagyok igazságügyi gyógypedagógus és pszichológus igazságügyi szakértő. Ebből mintegy  30 éve  országos  hatáskörű  szakértővé nevezett ki az Igazságügyi Miniszter  az Egészségügyi a Munkaügyi  és az Oktatásügyi miniszter egyetértésével.


    Kezdetben kijelölt szakértőként dolgoztam a Fővárosi Igazságügyi Szakértői Intézetben ,majd önálló igazságügyi szakértőként.


    Tudományos kutatói munkakörben az Igazságügyi Minisztériumban és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán végeztem munkát.


    Igazságügyi szakértői megbízásaim pontos számát csak becsülni tudom, de összességében több ezres nagyságrendű az ügyszám, amelyekben különböző hatóságok (Minisztériumok, Bíróságok, Ügyészség,országos és megyei Rendőrkapitányságok,Gyámhatóságok) és magánszemélyek számára önállóan, társszakértőként, illetve Szakértői Tanács tagjaként végeztem.


    Ezek között - néhány esetben -valójában (elvi és gyakorlati szinten egyaránt) az  ország számára meghatározó jelentőségű, - esetenként  a nemzetközi szakmai és publicisztikai figyelmet is  kiváltó -  ügyekben jártam (járok) el.


    Több szakértői Társaságnak és Egyesületnek vagyok a tagja, ill. választott  tisztségviselője. A szakértői közéleteben is részt veszek: a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara küldötte, és az Etikai és Fegyelmi Bizottság tagja vagyok.


    Rendszeresen tartok előadásokat igazságügyi szakmai fórumokon, konferenciákon.


    Gyógypedagógiai és pszichológiai szakmai publikációim (szakcikkek,könyv és tankönyv/részletek stb) száma jelentős.
    Szeretnék kérdezni tőle
   • Bujdosó Balázs legutóbbi válaszai
    Tisztelt Asszonyom! Nehezen fogtam a válasz megírásához. Nem a (szokásos) időhiány, hanem a tanácstalanság okán. Ahogy a mondás tartja:"bármelyik ujjamat harapom, mindegyik fáj." Kétségkívül, itt két -érzelmileg - jogos érdek áll szemben egymással. Jogi értelemben "joga" azonban csak a gyereknek van az apjához. Persze ettől az Ön számára a helyzet épp ugyanolyan nehéz,mert az nem jogi hanem érzelmi kérdés. Ha mégis szabad konkréten állást foglalnom: azt javaslom : legyen most Ön toleráns az apa és a gyermeke kapcsolatát tekintve. Ha a gyermek nagyobb,érettebb lesz, és apja is belátja, hogy új kapcsolatában feszültséget okoz a szituáció, meggyőződésem, hogy harmonikusan lehet e problémát kezelni. Üdvözlöm: Bujdosó Balázs igazságügyi pszichológus szakértő
    Tisztelt Kérdező! Elnézését,h. "számmal" szólítom meg-de egyéb lehetőséget nem látok ! Az Ön által közöltek alapján nem tartanám helytelennek, ha elvinnék a gyermeket egy vizsgálatra. Más gyermekekkel milyen a viszonya ? (Óvoda, környékbeli játszóterek stb ?) Üdvözlöm : Bujdosó Balázs I.ü. gyógypedagógus és Pszichológus szakértő
   • Hirdetések
   • Kiemelt témák
   • Hirdetés