2018-ban is lesz lombikprogram Debrecenben

Szerző: Debreceni Egyetem

A Kaáli Intézet szerződésének lejárta után is lesz lombikprogram Debrecenben. A meddő párokat ugyanott, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában látják el.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának területén a lombikbébi kezelések (in vitro fertilizáció) 2003 óta kiszervezett formában történnek. A tevékenységet szerződés szerint 2017. december 31-ig a Kaáli Intézet végzi. A Kaáli Intézet szerződésének lejártával 2018. január 1-től a meddőségi problémák elleni küzdelem egységességét megvalósítva a Klinikai Központ látja el a regionális tevékenységet.

Teljes mértékben finanszírozott marad az első 5 kezelés

A gyermekre vágyó érintett párok az elmúlt 15 évben is a Klinikai Központ finanszírozási szerződése révén és betegútjain, a Klinikai Központ infrastruktúráját használva kapták meg a megfelelő ellátást a külső, privát szolgáltatótól. Az érintettek az ellátáshoz 2018. január 1. után is az állam által biztosított feltételekkel juthatnak majd hozzá, így az egészségbiztosítással (TAJ kártya) rendelkezők számára ugyanúgy teljes mértékben finanszírozott marad az első öt lombikbébi kezelés.

Fontos megjegyezni: a szerződés lejártát követően a lombikprogramban résztvevőket ellátó orvosok köre reményeink szerint változatlan marad, mivel a debreceni Kaáli Intézet valamennyi jelenlegi munkatársa a Klinikai Központ állományába kerülhet, így a korábban kialakult bizalmi kapcsolatok megszakítása nélkül folytatódhatnak a kezelések.

A Debreceni Egyetem a betegellátás valamennyi területén a legmagasabb színvonalú szolgáltatást valósítja meg, így a magasan képzett szakemberek közreműködésével, valamint a rendelkezésre álló megfelelő infrastrukturális háttérrel ezt a kiemelt jelentőségű orvosi tevékenységet felkészülten tudja ellátni 2018. januárjától. A meddő párok továbbra is helyben juthatnak ellátáshoz, a programban való részvételüket a Debreceni Egyetem klinikai háttere biztosítja.

(Debreceni Egyetem)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Korai menopauza Korai menopauza

Mik a tünetei? Hogyan diagnosztizálják? Mire számíthat? Hogyan kezelhető?

Immunonkológia Immunonkológia

Daganatos sejtek és az immunrendszer - Tudnivalók az immunonkológiáról.

Orbán Viktor: minden élet számít

Senkiről sem akarunk lemondani, nekünk minden élet számít, az időseké is, és minden emberért harcolni akarunk - hangoztatta Orbán Viktor pénteken a...

Ajánlott szűrővizsgálatok...

Manapság egyre több pár kénytelen orvosi segítséget kérni a teherbeeséshez, és sokan vannak azok, akiknek egyetlen lehetőségük a gyermekáldásra a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.