2018-ban is lesz lombikprogram Debrecenben

Debreceni Egyetem
megjelent:

A Kaáli Intézet szerződésének lejárta után is lesz lombikprogram Debrecenben. A meddő párokat ugyanott, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában látják el.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának területén a lombikbébi kezelések (in vitro fertilizáció) 2003 óta kiszervezett formában történnek. A tevékenységet szerződés szerint 2017. december 31-ig a Kaáli Intézet végzi. A Kaáli Intézet szerződésének lejártával 2018. január 1-től a meddőségi problémák elleni küzdelem egységességét megvalósítva a Klinikai Központ látja el a regionális tevékenységet.

Teljes mértékben finanszírozott marad az első 5 kezelés

A gyermekre vágyó érintett párok az elmúlt 15 évben is a Klinikai Központ finanszírozási szerződése révén és betegútjain, a Klinikai Központ infrastruktúráját használva kapták meg a megfelelő ellátást a külső, privát szolgáltatótól. Az érintettek az ellátáshoz 2018. január 1. után is az állam által biztosított feltételekkel juthatnak majd hozzá, így az egészségbiztosítással (TAJ kártya) rendelkezők számára ugyanúgy teljes mértékben finanszírozott marad az első öt lombikbébi kezelés.

Fontos megjegyezni: a szerződés lejártát követően a lombikprogramban résztvevőket ellátó orvosok köre reményeink szerint változatlan marad, mivel a debreceni Kaáli Intézet valamennyi jelenlegi munkatársa a Klinikai Központ állományába kerülhet, így a korábban kialakult bizalmi kapcsolatok megszakítása nélkül folytatódhatnak a kezelések.

A Debreceni Egyetem a betegellátás valamennyi területén a legmagasabb színvonalú szolgáltatást valósítja meg, így a magasan képzett szakemberek közreműködésével, valamint a rendelkezésre álló megfelelő infrastrukturális háttérrel ezt a kiemelt jelentőségű orvosi tevékenységet felkészülten tudja ellátni 2018. januárjától. A meddő párok továbbra is helyben juthatnak ellátáshoz, a programban való részvételüket a Debreceni Egyetem klinikai háttere biztosítja.

(Debreceni Egyetem)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.