Emlődaganat ikerterhesség alatt

MTI
megjelent:

Sikeres műtéten van túl az az asszony, akinél ikerterhessége idején diagnosztizáltak emlőrákot. A daganat eltávolítása után mind az ikrek, mind az anyuka jól vannak, hamarosan a kemoterápia is elkezdődhet, a babák a tervek szerint a kezelés végén jönnek világra.

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) közleménye szerint az intézet nehéz döntésre kényszerült, amikor egy terhessége 29. hetében lévő, ikerterhes kismamánál diagnosztizálták a betegséget, az Emlőrák Terápiás Bizottság pedig műtétet és kemoterápiás kezelést javasolt.

Mint hangsúlyozták: az OOI szakembereinek irányításával a Semmelweis Egyetem II-es számú Nőgyógyászati Klinikáján végzett műtét során felkészültek arra is, ha bármilyen komplikáció lépne fel a műtét alatt, hogy az édesanya császármetszéssel szülhessen.

A mintegy kétórás műtét viszont jól sikerült, az ikerterhes kismama emlődaganatát eltávolították, az ikrek is jól vannak, és hamarosan megkezdhetik az asszony kemoterápiás kezelését is.

(MTI)

Cikkajánló

A jóindulatú emlődaganatok

Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
Emlődaganat
Az emlőműtétek egyharmada jóindulatú elváltozás, kétharmaduk rosszindulatú elváltozás miatt történik. Természetesen a jó- vagy rosszindulatúság kérdésének az eldöntéséhez szövettani vizsgálat szükséges.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus, Dr. Laki András, radiológus
WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus
WEBBeteg összeállítás - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs, szülész-nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
WEBBeteg - Cs. K., fordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.