Más vigyáz a gyerekre - 6 tipp az elválás megkönnyítésére

Szerző: Medipress

A kisgyerekek nehezen veszik, ha szüleik másra bízzák őket, ám ez a mindennapokban elkerülhetetlen. Néhány jó tanács figyelembevételével mind a gyermek, mind a szülő számára megkönnyíthető az elválás.

Könnyebb az elválás - még ha a kisgyereknek csak egy-két órára is kell nélkülözni szüleit -, ha a szülők az alábbi hat pontot figyelembe veszik.

  • Ne bízzuk a gyermek számára ismeretlen személyre a kicsit, főleg ne a 8 és 12 hónap közötti korosztályt. Ebben az időszakban legkifejezettebb ugyanis a szeparációs szorongás (a szülőktől való elválás okozta feszültség).
  • Ne hagyjuk magára a gyereket olyankor, amikor nagyon fáradt vagy éhes.
  • Először rövid ideig bízzuk másra gyermekünket, majd fokozatosan növeljük a tőle távol eltöltött időt.
  • Legyünk következetesek a távozások tekintetében, maradjunk kiegyensúlyozottak és nyugodtak. Így a gyermeknek megérti és elfogadja azt, hogy nem örökre megyünk el, hamarosan visszajövünk.
  • Mindig érjünk vissza arra az időpontra, amit a gyereknek megigértünk.
  • Ne hagyjuk, hogy sírással vagy hisztirohammal elérítsen minket a távozás szándékától.

(medipress)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Diabétesz Diabétesz

A cukorbetegség bőrön megjelenő tünetei és következményei.

A magnézium kismértékben...

Az American Heart Association folyóiratában publikált kutatások szerint a magnézium, amely az emberi test számára nélkülözhetetlen elem...

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.