A mikrohullámú sütők nyári veszélye

Szerző: MTI

Kedveznek a nyári melegben a baktériumok kialakulásának a mikrohullámú sütők. Különösen a szárnyasokból készült ételekkel legyünk körültekintőek.

Mivel a ezek a sütők az ételt nem melegítik fel teljesen, terjeszthetik a szalmonellát - figyelmeztet az R+V német biztosítótársaság. Marko Ostendorf, az R+V információs központjának orvosa kifejtette: "a mikrohullámú sütők nem melegítenek egyenletesen, ezáltal úgynevezett hideg pontok alakulnak ki. Ezekben a +fészkekben+ pedig életben maradnak, és szaporodnak a baktériumok".

Ennek megakadályozására a szakember javaslata szerint az ételt mennyiségének megfelelően négy-öt percig kell a legmagasabb fokozaton melegíteni. Emellett hasznos, ha közben párszor megforgatjuk az, illetve ha lapos edényt használunk, mivel akkor a hullámoknak csak néhány centiméter mélyen kell az ételbe hatolniuk. Ostendorf szerint érdemes az ételt a melegítés után még pár percig a mikrohullámú sütőben hagyni, ez alatt az idő alatt ugyanis a hő jobban szétterjed.

Mivel a szárnyasokból készült ételek sokkal "fogékonyabbak" a szalmonellára, ezeket érdemesebb tűzhelyen vagy sütőben melegíteni.

Ez is érdekelheti

(MTI)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Mi lesz velünk a járvány után? Az...

Ki ne álmodozott volna arról gyerekkorában, hogy egyszer bezár az iskola, és soha többé nem kell bemenni, vagy hogy a nyári szünet örökké tart....

Mi lesz, ha az élet visszatér a...

Tavaly ilyenkor úgy tűnt, hogy nem látni a COVID-19-pandémia végét. A védőoltások széles körben történő alkalmazásával kapcsolatos...

Veszélyes-e a mikrohullámú sütő?

A mikrohullámú sütőben elkészített élelmiszer ugyanolyan ízletes, mint bármely más módszerrel készült étel, ráadásul sokkal több vitamin...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.