Halálozás téma

Koronavírus: több a halálos áldozat Európában, mint a világ többi részén összesen

WEBBeteg.hu

Európában 126 ezer fölé emelkedett a COVID-19 halálos áldozatainak száma, ezek háromnegyede mindössze 4 országban következett be. A népességszám arányához képest Belgiumban a legsúlyosabb a helyzet, ahol hússzor annyi a halott, mint hazánkban.

Meddig élhet a magyar férfi?

WEBBeteg összeállítás - Tóth András, újságíró

A legtovább az osztrák férfiak élhetnek, a legrövidebb élettartamra a románok számíthatnak, amennyiben a környező országokat nézzük. Mi, magyarok pedig nem számíthatunk túl sok jóra.

Nálunk van a legtöbb daganatos haláleset

WEBBeteg összeállítás - Tóth András, újságíró

Hazánk az Európai Unióban az elsők között helyezkedik el a daganatos halálozások viszonylatában, a férfiak és a nők tekintetében egyaránt. Ennek hátterében igen sok tényező áll. Ezeket, és a lesújtó adatokat vesszük górcső alá.

Meddig lesz egészséges a férfi?

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

A magyar férfiak 64,1 évig élhetnek egészségben, a nők pedig néhány évvel tovább, 69,5 évig - legalábbis a WHO kimutatása alapján. Nem vagyunk előkelő helyen, de jó hír, hogy 2000 óta javulást tapasztalhatunk.

A prosztatarák a férfiak mumusa

WEBBeteg - T. A., újságíró

Az idősödő férfiak betegsége a prosztata rosszindulatú daganata, amely a 70 év felettieknél fordul elő a legtöbbször.

Országjelentés: az összes halálozás egynegyede elkerülhető lett volna!

WEBBeteg - T. A., újságíró

A szív- és érrendszeri betegségek tartoznak hazánkban a fő halálokok közé, ezek hátterében pedig olyan rizikófaktorok vannak, mint a dohányzás, elhízás és a túlzott alkoholfogyasztás. A daganatos megbetegedések a dobogó második fokára kerültek.

Influenza - Romániában megduplázódott a halálos áldozatok száma

MTI

Újabb nyolc influenzás beteg halt meg az elmúlt tíz napban Romániában, ahol így 16-ra emelkedett a ragályos betegség áldozatainak száma.

Csökken a szív- és érrendszeri betegségek miatt elhunytak száma

MTI

A modern diagnosztikai berendezéseknek köszönhetően tovább javítható a statisztika - mondta a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese.

Csaknem 400 ezren haltak meg a légszennyezettség miatt 2014-ben az Európai Unióban

MTI

Csaknem 400 ezer ember halálát okozta a légszennyezettség 2014-ben az Európai Unió tagállamaiban - írta friss jelentésében az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).

Magyarországon a legmagasabb a tüdőrák okozta halálesetek aránya

MTI

Az Európai Unió (EU) tagországai közül Magyarországon volt a legmagasabb, 27 százalékos a tüdőrák okozta halálesetek aránya a daganatos betegségekkel összefüggő összes elhalálozásban 2014-ben - közölte az Eurostat.