• "Már hat éve szédülök - Van remény, hogy elmúlik?" Az orvos válaszol

    Szerző: WEBBeteg

    23 éves nő vagyok, 6 éve kezdődött a kálváriám: mindennap reggeltől estig szédültem, ez azóta sem változott. Minden vizsgálatom negatív lett. A fejem sem merem megmozdítani mert a szédülés erősebb lesz. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Kedves Kérdező!

    Az, hogy a vizsgálati eredményei negatívak megnyugtatóak, hiszen semmilyen olyan szervi betegség nem derült ki, amiért aggódnia kellene.

    Hirdetés

      Miért szédülünk?


    A szédülés szót használják a bizonytalanság érzéstől kezdve, a forgó jellegű szédülésen át minden egyensúly-bizonytalanság jellemzésére. A szédülés okai >>
    Egyetlen mondatrész van, amibe kapaszkodni tudok a leírásából, az pedig az, hogy a fej mozgatása jelentősen provokálja a szédülését.

    Ez alapján a stressz mellett valószínű, hogy az egyensúlyozó szerve bizonyos testhelyzetekre fokozottan érzékeny és ha felveszi ezt a fej illetve testhelyzetet szédülés, hányinger jelentkezik.

    Ezek a panaszok időszakosak. Semmilyen kimutatható szervi elváltozás nincs a háttérben.

    A terápiájában a bő folyadékfogyasztás és az erre speciálisan kidolgozott gyógytorna a legjobb. Gyógyszeresen nem igazán kezelhető.

    Véleményem szerint a stressz mellett ez lehet a másik kiváltó tényező. Ezt a betegséget benignus testhelyzettől függő szédülésnek nevezik. Próbálja meg a speciális tornát rendszeresn, naponta 2 alkalommal elvégezni és lazítson!

      A szédülés tünetei


    • Olyan érzés, hogy minden körkörösen forog az ember körül (vertigó).
    • Egyensúly-bizonytalanság.
    • Émelygés.
    • Bizonytalanság érzés.
    • Gyengeségérzés.
    • Fáradtság.
    • Koncentrációs zavar.
    • A fej mozgatásával elhomályosuló látás.

    (WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus

    Módosítva: 2015.05.17 20:11, Megjelenés: 2015.05.17 20:11
   • Cikkajánló

    Gyógyszerszedés szabályai

    Gyógyszerszedés szabályai

    Dr. Kónya Judit

    Nem véletlen, hogy a gyógyszerek nagy része csak orvosi vényre adható ki.

    Hurutos köhögés

    Hurutos köhögés

    Dr. Zaránd Rajmund

    Mikor beszélünk hurutos köhögésről? Mit tehetünk a tünetek enyhítéséért?

    Mi a testhőmérséklet normál tartománya?

    A normális testhőmérséklet számos tényezőtől függ, ideértve az adott személy korát, nemét és aktivitási szintjét.

    Növelhetik-e a diétás üdítőitalok a stroke kockázatát idősebb nőknél?

    Egy új kutatás arra figyelmeztet, hogy a diétás vagy mesterségesen édesített üdítőitalok és gyümölcslevek túlzott fogyasztása növelheti a stroke kockázatát idősebb nők esetén.

    Hogyan kezeljük a szédülést?

    A szédülés fokozza a sérülések és balesetek kockázatát, kezeletlen szédülés esetén pedig egy esetleges súlyosabb, veszélyes betegség is a háttérben maradhat. Éppen ezért a visszatérő szédülés orvosi kivizsgálást és kezelést igényel.

    A szédülés típusai és lehetséges okai

    A szédülést számos ártalmatlan ok és veszélyes betegség is okozhatja. A panaszok pontos megfigyelése, a szédülés jellege azonban rendszerint segít eldönteni, hogy a háttérben vérnyomásprobléma, valamilyen idegrendszeri rendellenesség, daganatos elváltozás vagy a fül megbetegedése áll-e.

    A szédülés kivizsgálási módszerei

    A szédülésnek számtalan oka lehet, nem mindig jelent betegséget, és a teendők is nagyon eltérnek a beteg életkorától, betegségeitől függően. A szédülés kivizsgálásának menete függ attól, hogy a szédülés hevenyen vagy fokozatosan alakult ki, valamint forgó jellegű vagy iránytalan.

    Szédülés - Mikor forduljon orvoshoz?

    Gyerekkorunk egyik legjobb mulatsága az volt, amikor körbe-körbe forogtunk, majd élveztük, ahogy forog velünk a világ. Felnőtt fejjel már egyáltalán nem szórakoztató, ha az ágyból kiszállva megindul a szoba körbe-körbe.

    A Meniére-betegség

    A Meniére-betegség a belső fül megbetegedése, nagyon kellemetlen panaszokkal jár, kialakulásában több tényezőnek is szerepe lehet.

    Mit tehetek szédülés esetén?

    A szédülés gyakori panasz, gyakorlatilag minden életkorban előfordulhat. Számtalan oka lehet, ám nem mindig jelent betegséget, és a teendők is nagyon eltérnek a kiváltó októl, a beteg életkorától, egyéb betegségeitől függően.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA