• A nyaralás legfőbb előnyei

    Szerző: drportal.hu

    A nyárnak sajnos vége. Sokan nem jutottak el nyaralni, pedig mindenképpen érdemes néha kiruccanni a hétköznapokból.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az alkalmazottak hazánkban és világszerte nem minden esetben veszik ki a lehetséges szabadnapjaikat. Nagyon sokan soha nem mennek el egy hétnél hosszabb szabadságra. Azok kedvéért, akik nem járnak nyaralni, összeállítottunk egy meggyőző listát arról, hogy miért is hasznos elutaznunk és kikapcsolódnunk néha.

    Hosszabb élet
    A New Yorki Állami Egyetem egyik tanulmánya szerint azok közt a férfiak között, akik nem nyaraltak már öt éve, magasabb volt a halálozási ráta. Közülük többen haltak meg szívbetegségben, mint a nyaralók közül, és a statisztikák szerint azoknak, akik rendszeresen jártak vakációzni, 20 százalékkal kisebb volt a halálozási rátájuk.

    Mentális egészség
    A Wisconsin Medical Journalban közölt egyik tanulmány szerint azok a nők, akik gyakran járnak nyaralni, ritkábban szenvednek depressziótól, fáradtságtól, és kevésbé feszültek. Azok a nők viszont, akik ritkán nyaralnak, hajlamosabbak az alvási zavarokra és stresszesebbek.

    Hirdetés

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Kapcsolataink megújítása
    E mögé nem nagyon kell tanulmányokat és tudományos cikkeket felsorakoztatni. Egyszerűen minden kapcsolatnak jót tesz egy közös nyaralás. A munka világában az embereknek egyre kevesebb idejük van egymásra, de egy jó nyaralással valamelyest pótolhatjuk az időt, amit nem tudtunk együtt tölteni.

    Visszatérés a gyermekkorba
     A nyaralással egy szinten visszanyerjük a gyermekkorunkat. A felfedezés öröme, a szabadság érzete mind a miénk lehet egy jó vakáció alatt. Nem kell azon aggódnunk, hogy mikor kelünk fel, mikor fekszünk le, azt eszünk, amihez kedvünk van, és nem kell a munka miatt aggódnunk állandóan.

    Önérzet
    Amikor van szabadnapunk, és mégsem vesszük ki, akkor az olyan, mintha azt mondanánk a világnak, „nem érdemlem meg a pihenést”. Aki nem veszi ki a fizetett szabadságait, az voltaképpen ingyen dolgozik néhány napig. Tudnunk kell, hogy fontosak vagyunk és megérdemeljük a vakáció örömét.

    Inspiráció
    Az év nagy részében menetrend szerint élünk. Hétről hétre ugyanazokkal találkozunk, ugyanazokat a dolgokat csináljuk. A monotónia eltompítja az elmét, és gátat szab a kreatív gondolkozásnak. A nyaralás során kikerülünk a mókuskerékből, inspirációt szerzünk, és rákényszerülünk, hogy másként gondolkozzunk, mint a hétköznapokban.

    Produktivitás
    Furcsán hangzik, hogy növeli a produktivitást, ha nem dolgozunk, de igaz. Ha egy kis időt vakációval töltünk, az év többi részében sokkal hatékonyabban dolgozunk majd.

    (DRportal)

    Legutóbb frissült: 2014.09.18 13:21
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Tüdőtályog

    Tüdőtályog

    Dr. Brugós László

    A tüdőtályog általában szövődményként jelenik meg. Okok, tünetek és kezelés.

    Ízületi fájdalmak

    Ízületi fájdalmak

    B. M., szakfordító

    A reuma összefoglaló név, gyulladásos és degeneratív folyamatokat foglal magába.

    Egyre többen eszik, jól teszik? A zab szervezetre gyakorolt hatása

    A zab és a zabkása több országban rendkívül elterjedt, például az Egyesült Államokban az emberek jelentős része rendszeresen fogyasztja, elsősorban reggelire. Hazánk étkezési szokásait figyelembe véve érdemes lenne növelni az étrendben betöltött súlyát, mivel rendkívül egészséges, és rendszeres fogyasztása számos hosszú távú előnnyel jár. Ezeket tekintjük át a következőkben.

    Tanácsok az utazási betegség megelőzéséhez

    Az utazási betegség az egyensúly-érzékelés zavarai miatt alakul ki.

    Utazási tippek pajzsmirigybetegeknek

    Akár autóval, repülővel, vonattal vagy hajóval utazik, a pajzsmirigybetegnek pár dolgot előre meg kell terveznie, hogy az utazás alatt is biztonságban tudhassa az egészségét.

    Hogyan tároljuk a gyógyszereket a nyári melegben?

    Hőség idején a gyógyszerek tárolásával, szedésével kapcsolatban különösen körültekintőnek kell lennünk.

    A nyaralás is megbolondíthatja a biológiai óránkat

    Sokan régóta tervezgetjük már a nyaralást, amit a munkából kiszakadva kitűnően pihentető időtöltésnek tekinthetünk. De akkor miért van mégis az, hogy sokszor azt érezzük, hogy fáradtabbak, levertebbek vagyunk az állítólagos pihenés után, mint amikor még minden nap a munkában rostokoltunk?

    Utazási betegség: Hogyan lehet megelőzni?

    Az utazási betegség egyes embereknél előfordul, másoknál viszont nem jelentkezik. Mi ennek az oka, és hogyan lehet megelőzni a tüneteket?

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.