A nyaralás legfőbb előnyei

Szerző: drportal.hu

A nyárnak sajnos vége. Sokan nem jutottak el nyaralni, pedig mindenképpen érdemes néha kiruccanni a hétköznapokból.

Az alkalmazottak hazánkban és világszerte nem minden esetben veszik ki a lehetséges szabadnapjaikat. Nagyon sokan soha nem mennek el egy hétnél hosszabb szabadságra. Azok kedvéért, akik nem járnak nyaralni, összeállítottunk egy meggyőző listát arról, hogy miért is hasznos elutaznunk és kikapcsolódnunk néha.

Hosszabb élet
A New Yorki Állami Egyetem egyik tanulmánya szerint azok közt a férfiak között, akik nem nyaraltak már öt éve, magasabb volt a halálozási ráta. Közülük többen haltak meg szívbetegségben, mint a nyaralók közül, és a statisztikák szerint azoknak, akik rendszeresen jártak vakációzni, 20 százalékkal kisebb volt a halálozási rátájuk.

Mentális egészség
A Wisconsin Medical Journalban közölt egyik tanulmány szerint azok a nők, akik gyakran járnak nyaralni, ritkábban szenvednek depressziótól, fáradtságtól, és kevésbé feszültek. Azok a nők viszont, akik ritkán nyaralnak, hajlamosabbak az alvási zavarokra és stresszesebbek.

Kapcsolataink megújítása
E mögé nem nagyon kell tanulmányokat és tudományos cikkeket felsorakoztatni. Egyszerűen minden kapcsolatnak jót tesz egy közös nyaralás. A munka világában az embereknek egyre kevesebb idejük van egymásra, de egy jó nyaralással valamelyest pótolhatjuk az időt, amit nem tudtunk együtt tölteni.

Visszatérés a gyermekkorba
A nyaralással egy szinten visszanyerjük a gyermekkorunkat. A felfedezés öröme, a szabadság érzete mind a miénk lehet egy jó vakáció alatt. Nem kell azon aggódnunk, hogy mikor kelünk fel, mikor fekszünk le, azt eszünk, amihez kedvünk van, és nem kell a munka miatt aggódnunk állandóan.

Önérzet
Amikor van szabadnapunk, és mégsem vesszük ki, akkor az olyan, mintha azt mondanánk a világnak, „nem érdemlem meg a pihenést”. Aki nem veszi ki a fizetett szabadságait, az voltaképpen ingyen dolgozik néhány napig. Tudnunk kell, hogy fontosak vagyunk és megérdemeljük a vakáció örömét.

Inspiráció
Az év nagy részében menetrend szerint élünk. Hétről hétre ugyanazokkal találkozunk, ugyanazokat a dolgokat csináljuk. A monotónia eltompítja az elmét, és gátat szab a kreatív gondolkozásnak. A nyaralás során kikerülünk a mókuskerékből, inspirációt szerzünk, és rákényszerülünk, hogy másként gondolkozzunk, mint a hétköznapokban.

Produktivitás
Furcsán hangzik, hogy növeli a produktivitást, ha nem dolgozunk, de igaz. Ha egy kis időt vakációval töltünk, az év többi részében sokkal hatékonyabban dolgozunk majd.

(DRportal)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Gyermektervezés Gyermektervezés

Ez a hormon is megakadályozhatja a teherbe esést. (x)

Majomhimlő Majomhimlő

Megfertőződött majomhimlővel egy négyéves kislány Németországban.

Harmadfokú hőségriasztás lép...

Harmadfokú hőségriasztást léptet életbe csütörtöktől szombat éjfélig az ország egész területére az országos tisztiorvos a meteorológiai...

Utazási betegség: Mi okozza?

Az utazási betegség vagy kinetózis egy olyan tünetcsoportot jelöl, amely az egyensúly-érzékelés zavarai miatt alakul ki.

Gyógynövények mint fűszernövények

Napjainkban egyre nagyobb az igény a gyógynövények otthoni termesztésére. Azt azonban kevesen tudják, hogy sok fűszernövény egyben gyógynövény is.

Hogyan maradjon fitt hosszú utazáskor...

A tömegközlekedésen való hosszabb utazás gyakran kimerítő, ám néhány egyszerű táplálkozási és folyadékfogyasztási tanácsot betartva sokkal...

Utazási betegség: Hogyan lehet...

Az utazási betegség egyes embereknél előfordul, másoknál viszont nem jelentkezik. Mi ennek az oka, és hogyan lehet megelőzni a tüneteket?

Utazás és fogamzásgátlás

Az utazási lehetőségeink kiszélesedésével napjainkban már bárki számára elérhetővé vált a világ szinte bármely pontja. Szervezetünk azonban...

Betegségek utazás alatt - Mire...

Sokan választanak távoli országokat úti célként, ilyenkor a többórás utazás kisebb-nagyobb rosszulléteken kívül akár komolyabb problémát is...

Utazás, baleset, biztonság

Csonttörés, bokaficam, gyomorrontás, kórházi kezelés, horribilis számla - egyáltalán nem olyan élmények és fogalmak, amelyeket bárki szívesen...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.