• Amit a peelingről tudni érdemes

    Szerző:
    WEBBeteg

    Ragyogó arcbőr, finom pórusok, kevés szarkaláb. A peeling különböző technikái ezek elérését szolgálják, egy vagy több hámréteg eltávolítása révén.

    A néhány hétig is eltartó gyógyulás után a bőr megújul és ragyogó lesz.

    A peelingnek különböző típusai vannak: mechanikai, kémiai, hő segítségével történő és lézeres. Valamennyi eljárás javítja a bőrfelszín közelében lévő erek vérellátását, és serkenti a bőr regenerálódását. A hámlasztást az arcon, a nyakon vagy a dekoltázson végzik.

    A peelingezést bizonyos bőrmélységekben végzik. A felszíni peeling a bőr legfelső hámrétegének mechanikus vagy kémiai módszerekkel történő eltávolítását jelenti. Ez akár otthon is elvégezhető. Közepesen mély peelingnél a teljes hámréteget eltávolítják kémiai módszerrel, a gyógyulás egy hetet vesz igénybe. Mély peeling esetén a bőrt a kollgaénrétegig lehámlasztják. A gyógyulás több hetet vesz igénybe.

    Hirdetések

    Mechanikai peeling

    A mechanikai peeling élénkíti a bőr mikrocirkulációját. Erősíti a természetes hámlási folyamatot. A kémiai peelinggel ellentétben a felszíni hámlasztás szinte teljesen mellékhatásmentes. A mechanikai hámlasztás eszközei:

    Tesztelje, milyennek látszik a bőre!


    Tudja Ön, hogy milyen idősnek néz ki a bőre? Azt, hogy mennyire fiatal és friss a bőre, vagy esetleg már fiatalon öregnek tűnik, nem csak az életkor határozza meg, hanem az életmód és a bőrápolás is. Bőrünk egészsége – teszt kitöltése>>
    • Finom kvarchomok
    • Őrölt habkő
    • Olívabogyó, őszibarack vagy sárgabarack őrölt magja
    • Konyhasó, tengeri só
    • Kandiscukor-, gyümölcscukorkristályok
    • Masszírozó kefe
    • Mikroszálas kendő
    • Timföld, agyag
    • Homok
    • Őrölt kávé
    • Polyetilén(PE), polypropilén (PP) és polyuretán műanyagrészecskék
    • Alumínium-oxid
    • Viaszgolyócskák

    A dermabrázió a bőr felső rétegeinek mechanikus lecsiszolását jelenti, forgófejű gyémántcsiszolóval vagy acélkefével. A bőr kivörösödik és megduzzad, vérzik emiatt kötésre is szükség lehet, a sebgyógyulást különböző krémek segítik. Körülbelül hat-tíz napon belül kialakul az új, rózsás és nagyon érzékeny bőr. Az eljárást az egész arcon vagy csak a száj fölötti ráncok kezelésére alkalmazzák. A bőr felső rétegeit távolítják el közepes mélységig, ameddig a kisebb hegek vagy ráncok érnek.

    Akut pattanások okozta hegeket a közepesen mély, kémiai peeling és a dermabrázió kombinációjával lehet eltávolítani.

    Kémiai peeling

     Bőrünk, hajunk és körmeink egészsége


    A hibátlan bőr, az egészséges haj és köröm nagyrészt adottság, azonban életmódunkkal mi is sokat tehetünk érte. És bár megállítani ugyan nem tudjuk, de késleltethetjük bőrünk öregedését.
    Bőrünk, hajunk és körmeink egészsége>>

    A kémiai peeling nem hasonlítható össze a drogériákban kapható ártalmatlan mechanikai hámlasztókkal, vagy a kozmetikai szalonokban használatos alacsony koncentrációjú gyümölcssavas kezelésekkel. Jobban hasonlít egy sebészeti beavatkozásra, ezért csak bőrgyógyász végezheti.  A hámlasztó anyag intenzitása és savassága alapján a kémiai peelingek különböző típusait különítjük el:

    Alfa-hidroxisav (AHA, gyümölcssavak): bőrfelszínen fejtik ki hatásukat, ilyen például a glikol- vagy tejsav, a legkímélőbb változat a gyümölcssavas peeling. Ez csak a legfelső hámréteget távolítja el. Az arcbőr frissebb és egyenletesebb lesz.

    A-vitamin savak: csak orvosok használják.

    Triklór-ecetsav (TCA) (mély vagy közepesen mély): megfelelő a száj és szem körüli kisebb ráncok, pigmentfoltok, bőrhibák kezelésére. Komplikációként hegek alakulhatnak ki, a hatás pedig csak két-három hónap múlva lesz látható.

    Fenolos kötések (mély hatás): például szalicilsav és kémiai származékaik, ez a módszer megfelelő nagy hegek (például pattanások nyomainak) eltüntetésére. Májra, szívre és vesére gyakorolt mellékhatásai miatt ritkán használják.

    Lézeres peeling (skin resurfacing)

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A hámlasztás a kémiai peelinghez hasonló. A lézerrel célzottan a felső hámréteget gőzölik, majd eltávolítják. A kezelés hatására a mélyebb szövetrétegekben a kollagénrostok összehúzódnak. Ez az összehúzó hatás simává teszi a bőrt. Lézeres peelinget csak tapasztalt specialista végezhet. A használt lézerek:

    Erbium- YAG-lézer: meglehetősen mély hatású; hosszabb gyógyulási idő, legalább egy hét, a bőr kivörösödése kettő-négy hónapig tart.

    Szén-dioxid (CO2)-lézer: mély hatás, hosszabb gyógyulási idő; minimum egy hét, a bőr egy- négy hónapig kivörösödött.

    Az Erbium-lézer kevésbé mély kezelést jelent, mint a CO2-lézeres kezelés. A beavatkozás kevésbé megterhelő, ám kevésbé is hatékony.

    (WEBBeteg – B. M.; Forrás: NetDoktor.de , Lektorálta Dr. Csuth Ágnes, családorvos)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Zsíros bőr? Így ápolja nyáron!

    A zsíros bőr gyakran együtt jár tágabb pórusokkal is, ugyanakkor talán kevésbé ráncosodik. Peterman Krisztinának, a Dermatica kozmetikus mesterének, gyógykozmetikusának tanácsait követve pedig a zsíros bőr nyáron is jól karbantartható, a problémái kezelhetők.

    A nyomelemek szerepe a szépségápolásban

    Ha a nyomelemekből hiányt szenved szervezetünk, vagy épp ellenkezőleg, túl sokat fogyasztunk belőlük, azt legtöbbször elsőként bőrünk, hajunk és körmeink jelzik számunkra.

    Tavaszi szépségtippek

    Megérkezett a tavasz, itt az ideje, hogy végre leszámoljunk a téli szürkeséggel, és élettelivé varázsoljuk kimerült bőrünket. Az alapos tisztítás, a frissítő arcradírozás és az üdítő hidratálás mellett a fényvédelemről se feledkezzünk meg. Dr. Kriston Renáta elárulja, milyen szépségpraktikákkal járulhatunk hozzá bőrünk tavaszi felfrissüléséhez.

    Milyen fejbőrtípusok léteznek?

    Minden ember különböző, így természetes, hogy mindenki fejbőre is más és más. Megkülönböztethetünk azonban négy alaptípust a fejbőr állapotától függően. Melyek ezek?

    Bőrápolás egészségesen és diabéteszesként

    Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, egészséges bőrre van szükségünk. Ennek eléréséhez több tudásra, majd ez alapján több odafigyelésre és cselekvésre!

    Négy módszer narancsbőr ellen

    Kipróbált már mindent a narancsbőr elleni harcban? Az önsanyargatás helyett professzionális segítséget ajánlunk.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA