• Íme, a debreceniek, akik új alapra helyezték az anatómiát

    Szerző:
    WEBBeteg

    Pár évvel ezelőtt két debreceni orvostanhallgató úgy gondolta, hogy új alapra helyezi az anatómia tanulást. Az ötletből szűk két év alatt valóság lett: az RF Anatomy Atlasz már nemcsak egy elképzelés, hanem egy komplett oktatási platform alapja. A platform célja, hogy a felhasználónak egy online felületen minden segítséget megadjon, hogy az emberi test legapróbb részleteit is megismerhesse és sikerrel vehesse az anatómiával kapcsolatos megmérettetéseket.

    Két évvel ezelőtt már készítettünk velük egy interjút, most pedig bemutatjuk az elmúlt időszak munkáját, eredményeit. Fábián Ádámmal, Hortobágyi Norberttel és Mező Tamással, az RF Anatomy munkatársaival beszélgettünk.

    A korábbi WEBBeteg interjú Egy debreceni startup, ami gyökeresen átformálja az anatómia tanulást

    Hirdetések

    Két éve ismerhettük meg az anatómiatanulást elősegítő mobilalkalmazást. Mi történt azóta?

    Annyi bizonyos, hogy nagyon izgalmas két éven vagyunk túl, ami magában foglalt sikereket és némi kudarcot is. Az első generációs applikációra jellemző volt az egyszerű, de nagyszerű jelző. Ezt bizonyította a store-okban elért 4,9-es értékelés és az egyéb visszajelzések is.  Később piacra dobtuk a második generációt is, ami funkcionalitásában több volt, azonban a fejlesztést tekintve nem sikerült tökéletesre. Mivel számunkra mindig az a legfontosabb, hogy a felhasználóinknak a legjobb terméket adjuk, úgy éreztük, hogy új koncepcióval kell a piacra lépnünk annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat. Ezért a második generációt levettük a store-okból. A döntést az is katalizálta, hogy intenzív befektetési tárgyalásokba kezdtünk a Hiventures Zrt.-vel, aminek következtében 2017 év végére jelentős tőkeemelést hajtottunk végre. Idén nyáron pedig kezdjük a következő körös befektetési tárgyalásokat, ami már a növekedés finanszírozását célozza.

      

    A két évvel ezelőtti interjú óta kibővült a csapat is. Érkezett hozzánk Mező Tamás, aki a marketing és sales feladatokat látja el. Alig pár hónap alatt a Facebook és az Instagram követőink számát is húszszorosára növelte. Munkájának köszönhetően partnerségre léptünk az Európai Orvostanhallgatók Szövetségével, valamint az Anterwerpeni Orvostanhallgatók Egyesületével. Kialakított egy tematikusan felépített marketing stratégiát, melynek eredményeként nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk és jelentős ismertségre tettünk szert. A belső tartalomfejlesztést tovább erősítendő bevontuk a munkába Al-syed Sanad-ot, aki orvostanhallgatóként szakmai tudásával jelentősen meggyorsította a folyamatok előrehaladását és jelenleg is ő felel a belső fejlesztés koordinálásáért. A munkájának köszönhetően strukturáltabbá váltak a tartalomfejlesztési folyamatok és több szakmai anyagot tudunk integrálni a platformba. A cég azonban itt nem áll meg, a fejlődésének és terveinknek köszönhetően a munka mennyisége is folyamatosan nő, melynek hatékony elvégzése érdekében idén a csapatunkat még legalább 3 fővel bővítjük.

    Hogyan fejlődött az alkalmazás? Mi változott?

    Kezdetben egy anatómia atlasz fejlesztése volt a célunk, azonban mostanra a rendszer egy komplett oktatási platformmá nőtte ki magát. A szakmai tartalom kiegészült teljes szövettan és radiológiai atlaszokkal, valamint olyan interaktív funkciókkal, amelyek még inkább meggyorsítják a felhasználók tanulási folyamatát és a tudástranszfert is. Az előbbire a tanulási menedzsment funkció, míg utóbbira a tanár funkció kiváló példa. A tanároknak külön interfacen lehetősége van regisztrálni a platformba, és megírni vagy feltölteni a saját tananyagukat, ennek köszönhetően pedig a világ bármely pontjáról regisztrált professzor jegyzeteit elérhetik a felhasználóink. Beépítettünk jegyzetkészítő és -megosztó funkciót is a hallgatóknak, amelynek köszönhetően a barátok az adatlapon publikussá tett jegyzeteket láthatják. Implementálásra került egy teljeskörű teszt funkció, amiben a userek mérni tudják a tudásukat.

    A versenyszellemet kihasználva a sikeres tanulást még inkább elősegítendő, a legügyesebb felhasználók mindig megjelennek egy leaderboardon. Rendszeresen szervezni fogunk egy anatómia versenyt a felhasználóink között Anatómia Olimpia névvel, ahol a kiemelkedő résztvevőket jutalmazni is fogjuk. A programban mindent láthatunk: hogy mennyi időt töltöttünk tanulással, mekkora az akaraterőnk, valamint hogyan fejlődik a tudásunk. Azonban a legizgalmasabb részről csak most fogok beszélni. Már egy ideje tervezzük a nyomtatott anatómia atlasz piacra vitelét is, azonban erre mindenképpen szerettük volna megvárni a legalkalmasabb pillanatot, ami mostanra látszik elérkezettnek, de viszünk egy kis csavart a történetbe.

    Elindult egy új projekt a cégen belül, amely a FRANATic nevet kapta. A FRANATic a kiterjesztett valóság technológiáját alkalmazva életre fogja kelteni az anatómia képeket, megőrizve a teljes és professzionális szakmai részletességet, és olyan felhasználói élményt kínál, amely a bonctermet egyenesen a hallgatók zsebébe helyezi. A FRANATic-től garantáljuk, hogy mindenkinek le fog esni az álla!

         

    Mik voltak az elképzelések az induláskor, és mennyire sikerült eddig megvalósítani őket?

    A kezdeti elképzelés egy olyan cég felépítése volt, amely hasznos terméket kínál a felhasználóinak és valódi értéket teremt. Szeretnénk javítani az egészségügyi hallgatók helyzetét azáltal, hogy egyrészt a piacon kialakultnál kedvezőbb árat biztosítunk számukra, másrészt a jelenlegi tanulási gyakorlatot, amely sok könyv és jegyzet megvásárlásából, internetes oldalakról elérhető információk összegyűjtéséből áll, egyetlen termékpalettába sűrítjük, amely teljeskörűen lefedi a tananyagot a világ legjobb egyetemein tanulók számára is. Ezért a vízióért dolgozunk minden egyes nap.

    Hány emberhez jutott el az RF Anatomy Atlas?

    Az alkalmazás körülbelül egy évig volt elérhető, ezalatt mindennemű marketingtevékenység nélkül, csak organikus felhasználókból több mint 20 000 felhasználót szereztünk. Az új oktatási platform sikerét nemcsak a szakmai tartalom, hanem egy nagyon erős marketingstratégia és különböző partnerségi megállapodások egészítik ki. Reményeink szerint az új platform indulása után ezt a számot rövid időn belül többszörösére tudjuk növelni.

                

    Két évvel ezelőtt még a tanulás is fontos elfoglaltságot jelentett. Azóta hogyan alakult az élet?

    Ma már minden csapattag főállásban a cégnek szenteli az idejét, azonban a képzés és a folyamatos fejlődés továbbra is fontos része mindenki életének, akár levelező tagozatos egyetem, akár online képzések formájában.

    Határ a csillagos ég?

    Elindultunk egy anatómiai atlasz fejlesztésének a tervével, amely mára egy komplett oktatási rendszerré nőtte ki magát. Pár hónappal ezelőtt a FRANATic még koncepció formájában sem létezett, mára azonban egy működő prototípus van a kezünkben, amely külföldön és itthon egyaránt rendkívül pozitív fogadtatásban részesült. Nem tudjuk pontosan, mit tartogat a jövő számunkra, de egy dologban teljesen biztosak vagyunk: mindent megteszünk azért, hogy hamarosan a világ minden pontján halljanak rólunk!

    WEBBeteg logó

    Forrás: WEBBeteg
    Gorzsás Anita, újságíró

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fájdalmak sportolás után?

    WEBBeteg

    A masszázsfej segítségével a gélt közvetlenül a fájdalmas területre lehet felvinni. (x)

    Miért fáj a hátam?

    WEBBeteg

    A hátfájás az egyik legfőbb közegészségügyi probléma a világon. (x)

    Itt nem számít a kapcsolatrendszer és a pénz

    Napjainkban több millió magyar ember él országhatárainkon kívül - kalandot keresnek, szerencsét próbálnak vagy egyszerűen csak belekényszerülnek. Néhány évvel ezelőtt a WEBBeteg.hu egykori orvosszakértője is úgy döntött, hogy inkább egy olyan országban nyújt segítséget, ahol a kapcsolatrendszer és a pénz helyett a tehetség és az elvégzett munka számít. Gondolatok a hazai oktatási rendszerről, az egészségügyről és a magyarok megítéléséről - beszélgetés Dr. Csuth Ágnessel.

    Milyen feladatai vannak a klinikai vezető ápolónak? Interjú Vattai Györgynével

    Aki csecsemő- és gyermekápoló lesz, az valamilyen szinten maga is gyermek marad, partner a játékban, a kacagásban, így könnyebb a gyógyulás is - mondja Vattai Györgyné klinikai vezető ápoló, aki 241 szakdolgozóért felelős a debreceni Gyermekklinikán. Idén a klinika Kiváló dolgozójává választották.

    Ócsai Gabriella: Sherlock Holmes vagyok a Kenézyben

    Negyven év szolgálati idővel hivatalosan jövőre megy nyugdíjba Ócsai Gabriella, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézet intézetvezető főnővére, aki mint mesélte: az infektológián kívül az infekciókontroll a legnagyobb terület, amelyet felügyel.

    Dr. Szombathelyi Éva: Minden területen hasznos a relaxáció

    A Pro Sanitate-díjas dr. Szombathelyi Éva, a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikájának klinikai szakpszichológusa 50 éve végzett az ELTE-n, 50 éve dolgozik a klinikán, és nyáron tartják az aranylakodalmukat. Életében sorsfordító volt 1968.

    Egy debreceni startup, ami gyökeresen átformálja az anatómia tanulást

    Bárki, aki egészségügyi területre készül, szembesülhet azzal a nehézséggel, amit az anatómia kurzus jelent, legyen szó orvostanhallgatóról, biológia szakos középiskolásról vagy akár egy masszőrnek tanuló fiatalról. Óriási a tudásanyag, az alapvető szervektől az utolsó idegpályákig mindent ismernie kell a leendő szakembereknek, aminek a megtanulása erőt, türelmet és időt próbáló folyamat. Éppen ez a nehézség adta az ötletet a debreceni fiataloknak, akik eldöntötték: másképp is lehet tekinteni az anatómiára.

    Keresztkérdés - hol a szíved?

    Az emberei test anatómiája a legtöbb ember számára továbbra is rejtély, egy kutatásban a megkérdezetteknek csak a fele tudta megmutatni, hol helyezkedik el a szíve.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA