Élesen fáj a fejem, mi okozhatja? - Az orvos válaszol

Dr. Bessenyei Mónika
szerző: Dr. Bessenyei Mónika, neurológus - WEBBeteg
megjelent:

Egy-két napja a jobb agyféltekém "teteje" élesen fáj egy vonalon, mitől lehet ez? Nincs rá oka, hogy fájjon, nem vagyok kimerült, nem vagyok frontérzékeny, se fejfájós. Fogamzásgátlót szedek. - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Kérdező!

A fogamzásgátló tabletták okozhatnak fejfájást, de általában a szedést követően 2-3 hónapon belül jelentkeznek ezek a panaszok, tehát nem valószínű, hogy a tablettától van.

Nagyon gyakran a nyaki gerinc eredetű fájdalom szokott fejtetőbe sugározni, a magas vérnyomás tarkótáji fejfájást okoz a leggyakrabban. Időnként szemészeti probléma, arcüreggyulladás következménye is lehet a fejtetői fájdalom.

Abban az esetben, ha egyéb panasza pl.szédülés, végtaggyengeség, végtagzsibbadás, aluszékonyság is jelentkezik azonnal forduljon ideggyógyászhoz.

Ezek hiányában én komolyabb megbetegedésre nem gondolnék. Próbálja végiggondolni: nem volt-e megfázva előtte, nem fájt-e a füle, szeme, arca?

Szemészeti és fül-orr-gégészeti vizsgálatot javasolnék először, ezekhez beutaló sem szükséges. Végezzen finom nyaktornát, masszíroztassa meg a nyakát. Ha erre nem szűnik a fejfájása, ideggyógyászati vizsgálat javasolt.

(Dr. Bessenyei Mónika, neurológus - WEBBeteg.hu)

Cikkajánló

A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz; alig van olyan ember, aki élete során ne találkozna vele. Becslések szerint Magyarországon körülbelül egymillió migrénes van, és ennél is nagyobb azok száma, akik a visszatérő fejfájás egyéb formáiban szenvednek.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg - Huszár Zsoltné dr., szakgyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, Dr. Kerekes Éva, neurológus
WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.