Különös helyen izzadok - Az orvos válaszol

Dr. Csuth Ágnes
szerző: Dr. Csuth Ágnes, családorvos - WEBBeteg
megjelent:

Nekem gyerekkorom óta kizárólag a fejem izzadós, de mára (túl a 40-en) már elviselhetetlen. A legkisebb mozgásra és már 20 fok felett úgy dől a fejemről a víz. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Hölgyem!

Az lenne még a kérdés, hogy az izzadás összefügg-e a lelki tényezőkkel, mert kifejezetten az arctájéki izzadások szoros összefüggést mutathatnak.

Sajnos a verejtékmirigyek elválasztását az arcon blokkolni nem lehet, annyit tudnék csak javasolni, hogy ha szorongással vagy izgatottsággal függ össze a probléma, akkor relaxációs, stresszkezelő gyakorlatokat sajátítson el, egyébként egy nem túl szerencsés alkati tulajdonságról van szó. A haj összecsapzódása ellen javaslom a Node D.S. sampon kipróbálását, ez izzadásra hajlamos fejbőr esetében hatékony segítséget jelent. Sajnos az arcra botoxos izzadásgátló kezelés nem alkalmazható.

Dr. Csuth ÁgnesForrás: WEBBeteg
Orvos szerzőnk: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Cikkajánló

Fokozott izzadás - Betegség tünete is lehet

Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
Izzadás
Az izzadás a testhőmérséklet szabályozásának természetes eszköze, elsősorban a túlmelegedéstől óvja meg a testet. A fokozott verejtékezés (hiperhidrózis) azonban lehet egyes betegségek tünete is, vagy társulhat bizonyos állapotokhoz is, például gyakran előfordul kövérség esetén.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk ellene? (x)

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Németh Ágnes
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.