• Új influenza - már 21 megbetegedés Magyarországon!

    Szerző:
    WEBBeteg

    Huszonegyre emelkedett az új típusú influenzás megbetegedések száma Magyarországon, miután vasárnap újabb hét pozitív vizsgálati eredmény született - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfőn az MTI-vel.

    A hét új beteg mintái közül négy a már ismert, munkahelyi betegséghalmozódással érintett külföldi cég dolgozóitól származott, míg három pozitív eredmény az ugyanezen munkahelyen dolgozó egyik beteg családtagjaitól.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A családtagok között egy 4 és egy 2 éves kisgyermek is van - olvasható a közleményben.

    A cég hét beteg dolgozója közül kettő szorul kórházi ellátásra - tették hozzá.

    Közölték továbbá, hogy az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének epidemiológusai tovább folytatják az érintett betegek kontaktjainak, kapcsolatainak felkutatását.

    Az ÁNTSZ a legutóbb múlt pénteken tájékoztatta az MTI-t új típusú influenzás megbetegedésről: a tizenkettedik fertőzött egy 38 éves férfi volt, akinek az egyik munkatársa nem sokkal korábban tért vissza az Egyesült Államokból.

      Egymilliárd dollárnál is többre lehet szükség az idén

    Elképzelhető, hogy az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) egymilliárd dollárnál is többre lesz szüksége az év hátralévő részében az új influenza elleni védekezéshez - jelentette ki hétfőn az ENSZ-főtitkár a WHO genfi székhelyén.

    Ban Ki Mun szerint az erre a célra felajánlott összegek csak részben folytak be. A megígért pénzre azért van szükség, mert másképp nem tudják ellátni a legszegényebb országokat vakcinával és gyógyszerrel. Nem szabad bízni abban, hogy a járvány mindvégig enyhe lefolyású lesz - jelentette ki a főtitkár újságírók előtt.

    A sertésinfluenza az egész világ gondja, és leküzdéséhez az egész emberiség szolidaritására van szükség - tette hozzá. A WHO hétfői adatai szerint eddig 429-en haltak meg új influenzában világszerte, és több mint 94 ezren fertőződtek meg vírusától, a H1N1-től.

    Szakemberek attól tartanak, hogy a fertőzöttek tényleges száma jóval magasabb, mint a hivatalos adat.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Van okunk félni? Fipronillal szennyezett tojások hazánkban

    Az utóbbi hetekben a külföldi és a magyar sajtót is bejárták a fipronillal szennyezett tojásokról szóló hírek. A szennyezett tojásszállítmányok vélhetően Hollandiából indultak útjukra, és több európai országba - köztük valószínűleg Magyarországra is - jutott a növényvédő szerrel szennyezett élelmiszerből.

    Újabb fipronillal szennyezett tojást találtak

    A tojásokra és tojás termékekre elrendelt célellenőrzés során fipronilt mutatott ki a 3HU1503T03/4 azonosító számú tojás tételben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laboratóriuma.

    Nébih: Magyarországon a fogyasztók a jó minőségű magyar tojást válasszák!

    Amíg a fipronillal szennyezett tojások ügye Európában nem tisztul le, addig Magyarországon a fogyasztók inkább a friss és jó minőségű, fipronilmentes magyar tojásokat válasszák - mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer és takarmánybiztonsági igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

    Infektológus: Magyarországon nem nőtt ugrásszerűen a HIV-pozitív betegek száma

    Az elmúlt években Magyarországon a régió számos országával szemben nem nőtt ugrásszerűen a HIV-fertőzések száma, a kiszűrt HIV-pozitív betegek több mint 90 százaléka pedig korszerű kezelésben részesül Szlávik János infektológus szerint.

    Magyarországon belül is pihenhetünk!

    Zalakaroson nem csak a felnőttek, de a gyerekek számára is felejthetetlen élményözön áll rendelkezésre. A kicsiket nemcsak a hullámmedence, a csúszdarengeteg, vagy akár a huncut Panki szórakoztatja , de ha a szülő egy kis pihenésre vágyik, akár szakképzett animátorok felügyeletére is bízhatja a gyerekeit, míg ő egy lávaköves masszázs segítségével regenerálódik a fárasztó hétköznapok után.

    Magyarországon biztonságos a gyógyszerellátás

    Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hangsúlyozza, hogy Magyarországon biztosított a gyógyszerellátás, nincs általános gyógyszerhiány. Egyes termékeknél előfordulhat átmeneti hiány, amelynek oka nem magyar, hanem uniós jelenség (gyógyszergyárak összeolvadása), illetve indokolatlan gyógyszerfelvásárlás.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA