• Műtéttel a migrén ellen

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egy új tanulmány szerint a migrén kiváltó pontjainak deaktiválására szolgáló műtét tartós enyhülést eredményez. Az eljárás során eltávolítják a beteg migrénrohamaival összefüggő izom és idegi triggereket.

    A betegek közel 90 százaléka tapasztalta a bénító fejfájás legalább részleges csillapodását öt évvel a kozmetikai műtétet követően. A Plastic and Reconstructive Surgery szaklapban megjelent tanulmány szerint a páciensek 30 százaléka a beavatkozás után egyáltalán nem szenvedett többé migréntől.

    Hirdetések

    A tanulmányt az a Dr. Bahman Guyuron plasztikai sebész vezette a clevelandi egyetemi kórházban, aki a migrénműtétet kifejlesztette. A sebész azt követően dolgozta ki a technikát, hogy észrevette, néhány migrénes páciensének csillapodott a fejfájása homlokfelvarrás után.

    Migrén - Egy életre megszabadulhatunk tőle!

    Az új eljárás során műtéti úton deaktiválják azokat a kiváltó pontokat az izmokban illetve idegekben, amelyek a fájdalmat létrehozzák. A kutatócsoport 69 beteget vizsgált, akik többségénél legalább két trigger helyet kezeltek.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Öt év elteltével ezeknek a betegeknek a nyolcvannyolc százaléka tapasztalt pozitív hatást hosszú távon a műtét után. 59 százalék esetében a fejfájás jelentős mértékben csökkent, 29 százalék esetében pedig teljesen elmúlt.

    Dr. Guyuron szerint az eredmények szilárd bizonyítékkal szolgálnak arra, hogy egy vagy több trigger pont sebészeti deaktiválásával sikeresen megszüntethető a migrén, illetve csökkenteni lehet gyakoriságát, időtartamát és intenzitását, ráadásul a hatás tartós. A kutatócsoport hangsúlyozza, hogy az eljárás finomításához további kutatásokra lesz szükség, és azt is ki kell deríteni, pontosan mi az oka a kezelés hatékonyságának.

    (Medipress)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Nemcsak szépek, de hasznosak is a kristályok

    A kristályterápiát sokan alkalmazzák kisebb problémák otthoni kezelésénél. A fejfájásra például az ametisztet, emésztési zavarokra a topázt, menstruációs görcsökre a tűzachátot, köhögésre az akvamarint szokták ajánlani.

    Fáj a feje? A helytelen rágás is állhat a hátterében!

    Vannak, akik évekig szenvedne kínzó fejfájástól, orvostól orvosig járnak, ám az okot nem találják. Gyakran csak egy fogorvosi vizsgálat során derül fény, a háttérben meghúzódó problémára.

    Migrénje van? Ezeket az ételeket kerülje, és így kezelje a fájdalmat

    A migrénes fejfájás általában hirtelen és pulzáló fájdalommal jelentkezik. A fájdalomérzet fény hatására erősödhet, s gyakran a migrént egy figyelmeztető jelenség, az úgynevezett aura előzi meg.

    A migrén terápiája - Gyógyszerek és egyéb gyógymódok

    A migrén kezelése gyógyszeres és nemgyógyszeres kezelések kombinációjából tevődik össze. Az orvosok különbséget tesznek a migrénes rohamok és a tünetmentes időszakok terápiája közt (migrénmegelőzés).

    Benőtt köröm - Hogyan előzze meg, mit tehet ellene?

    A benőtt köröm népbetegség, kezelése az egyik leggyakoribb ambuláns (járó beteg) műtét. Milyen okokra vezethető vissza az elváltozás kialakulása, és hogyan kezelhető?

    Migrén: már gyermekkorban is

    A migrén jellegzetes módon gyerekkorban, kamaszkorban vagy fiatal felnőttkorban kezdődik, és az öregedés során egyre ritkábban és egyre kisebb intenzitással jelentkezik. A fizikai szenvedés mellett gyakori az iskolai hiányzás és a rendszeres kórházlátogatás, ehhez jön még hozzá az aggódó szülők által kivett táppénz is.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA