• Daganatok - Egészségmegőrzés

   • Cikkek

    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    2017-01-18 14:55
    A szájüregi rákot nem lehet félvállról venni! A betegséget mégis sokan nem veszik komolyan, és nem járnak fogorvosi kontrollvizsgálatra, sem szájüregirák-szűrővizsgálatra.
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi
    2017-01-04 16:04
    Magyarországon jelenleg olyan megbetegedések okozzák a halálozás nagy részét, melyek jelentős része megelőzhető, illetve korai stádiumban felismerve eredményesen gyógyítható.
    WEBBeteg - B. V., Lektorálta: Dr. Árki Ildikó
    2016-12-06 11:25
    Hosszú évtizedeken keresztül rendkívül népszerű építőanyag volt, ma már átok. Nem csupán az iparban, hanem közvetlen környezetünkben, a lakó- és középületekben is jelen van a mai napig a tüdőrák kialakulásának egyik fő okozója, az azbeszt. Mit kell tudni az azbesztről, hogyan szabaduljunk meg tőle?
    MTI
    2016-11-30 09:41
    A szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Rákellenes Liga az MTI-hez eljuttatott közleményében, kiemelt hangsúlyt helyezve a prosztatarákra.
    MTI
    2016-11-21 15:54
    Mintegy 4000 új prosztatarákos beteget regisztrálnak egy évben Magyarországon, és évente 1500-an halnak bele a betegségbe - mondta Bánfalvi Péter proktológus az M1 aktuális csatornán.
    WEBBeteg - Dr. Erdődi Balázs, szülész-nőgyógyász
    2016-11-21 11:25
    A legtöbb fogamzásgátló, elsősorban a hormonális módszerek a női ivarszerveken fejtik ki hatásukat, ezért ezen szerveket érintő elváltozások jelenléte esetén körültekintően kell megválasztani a lehetséges legjobb fogamzásgátló eszközt. A legtöbb daganatra a barrier módszerek nincsenek hatással, ezért ezek használata szinte minden esetben megfelelő lehet.
    Budai Egészségközpont
    2016-11-20 16:07
    Sok férfi még napjainkban is gyengeségként, férfiatlanságként éli meg a betegségeket. Inkább nem vesznek tudomást a panaszokról, mintsem hogy fel kelljen keresni az orvost, pláne, ha a probléma a kényes testrészeket érinti. Az apró jelek, a különböző kellemetlen, ám szemmel nem látható tünetek és azok kezelésének elodázása azonban a betegség súlyosbodásához vezethet. A megelőzés és a rendszeres szűrővizsgálat nemcsak a nők esetében, a férfiaknál is rendkívül fontos.
    WEBBeteg
    2016-11-15 11:27
    Beköszöntött a tél. Le kell cserélni az autógumit, akinek van nyaralója, az mehet vízteleníteni és tüzelőt aprítani és évről-évre egyre több az olyan férfi, aki a Movember kezdeményezéshez csatlakozva nem borotválkozott novemberben. A nemzetközi mozgalom szervezői azért kérték fel az urakat a szakáll- vagy bajusznövesztésre, hogy így hívják fel a figyelmet a férfiegészségre, ezen belül is főként a prosztataszűrés fontosságára. (x)
    Semmelweis Egyetem
    2016-11-07 20:17
    Az elhízás jelentősen növeli a prosztatarák kialakulásának esélyét, és számottevően rontja a már meglévő betegség prognózisát - mondja Dr. Nyirády Péter. A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának igazgatója az ideális testsúly elérését és a rendszeres testmozgást tartja a megelőzés legfőbb pillérének.
    Oxygen Medical
    2016-10-26 05:21
    A kolonoszkópia (vastagbéltükrözés) nem tartozik a legkedveltebb vizsgálatok közé, holott a leghatékonyabb daganatszűrő és akár megelőző eljárások egyike. Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus érvelt az eljárás mellett.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!