• Daganatok - Egészségmegőrzés

   • Cikkek

    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2017-07-20 14:15
    A bőrrák az egyik leggyakoribb daganattípus. Szinte mindegyik fajtája hatékonyan kezelhető, amennyiben időben felismerik, ezért az önvizsgálatnak óriási szerepe van a betegség gyógyítása szempontjából.
    WEBBeteg - Dr. Dobi Gyöngyi, belgyógyász
    2017-07-17 13:11
    A méhnyakrák már korai stádiumban is jól felismerhető, és megfelelő kezeléssel akár végleges gyógyulás is elérhető, ennek ellenére a méhnyakrákos megbetegedés napjainkban is kiemelkedő helyet foglal el a halálozási statisztikákban.
    WEBBeteg - Dr. Brugós László, tüdőgyógyász szakorvos
    2017-07-15 05:21
    A tbc (tüdőgümőkór) és a tüdőrák kezdeti stádiumában tünetmentes, ezért különösen fontos, hogy akkor is rendszeresen részt vegyünk a szűrővizsgálatokon, ha semmiféle panaszunk nincs.
    Anyajegyszűrő Központ - dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2017-06-14 07:38
    A bőrön zajló rosszindulatú elváltozások akár hosszú évekig is észrevétlenek maradhatnak. Ha idejében felismerik, és szükség esetén sebészi úton eltávolítják a rosszindulatú növedéket, akkor jó eséllyel teljes gyógyulást érhetünk el.
    WEBBeteg összeállítás - Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-06-09 07:38
    Nem lehet elégszer hangsúlyozni a tényt, hogy egy-egy daganatos elváltozás korai észlelése és a korai szakaszban adott orvosi kezelés jelentősen megnöveli a túlélési esélyeket. Ennek tükrében igen fontos, hogy bizonyos önvizsgálatokat havi rendszerességgel mindenki végezzen el. Milyen önvizsgálatok ajánlottak?
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-06-01 11:25
    Ma még sokan úgy tekintenek a rákra, hogy egyenlő a halálos ítélettel. A negatív hiedelmek erősebbek, mint a daganatos betegségekkel kapcsolatos tudás. A gyógyuláshoz is hozzájárul, ha a betegséggel kapcsolatos tudásunk nem a tévhitekre épül.
    WEBBeteg - T. Zs., Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-05-12 11:25
    A mexikói Higia Technologies nevű vállalat - melynek feje a 18 éves Julian Rios Cantu - piacra dobta legújabb találmányát, egy melltartót, amely viselése során képes kimutatni a korai stádiumban járó emlődaganatot.
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Pászthory Erzsébet, gasztroenterológus, belgyógyász
    2017-05-10 13:10
    A daganatos betegségen átesett, tünetmentes betegeknek bizonyos időközönként, előre meghatározott rendszer szerint konrtollvizsgálatokra szükséges menni. Az alábbiakban a gyógyult vastagbéldaganatos betegek számára szeretnénk néhány hasznos tanáccsal, információval szolgálni.
    Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2017-05-04 16:20
    Az anyajegyszűrés jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen ezzel a vizsgálattal dőlhet el a bőrön lévő pigmentált elváltozások sorsa.
    WEBBeteg - Dr. Nagykálnai Tamás, onkológus
    2017-04-30 14:55
    A családban nagymamám, nagypapám, édesanyám daganatos betegségben hunytak el. Mennyi az esélye annak, hogy én is elkapom ezt a betegséget? Válogatás a WEBBeteg Az orvos válaszol rovatában feltett kérdésekből.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!