• viszérbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr nő! Pár hónapja vettem észre öcsém lábain, hogy a boka és sípcsont tájékon, vöröses barnás pöttyök jelentek meg egyre több és sűrűbben! Arra gondolok, hogy vas rakódik ki (mint nálam, mélyvénás thrombózisom volt), de viszont nem dagad a lába, viszerességnek semmi jelét sem látni! A munkájából adódóan minimális a mozgás, (kamionos)van némi túlsúly, és dohányzik, semilyen betegsége nincs, gyógyszert nem szed, nyár elején volt laborban, tökéletes lett az eredmény! Ön mit gondol, mi lehet ez, illetve milyen vizsgálatot javasolna? Illetve mi a véleménye a galagonya kivonatról, szedhetem vérhígító mellett?

        Dr. Molnár Dóra válasza a bőrelszíneződés témában

        Kedves Kérdező, mivel nem tudom, hogy milyen vérhígítót szed, ezért nem tudok tanácsot adni a galagonya alkalmazásával kapcsolatban. A testvérével kapcsolatban: vénás keringési zavar nemcsak látható visszeresség esetén lehet, ezért javasolt angiológiai szakvizsgálat. A tartós ülés során szintén rosszabb a vénás visszaáramlás, ez a hajszálerekben megnövelheti a nyomást és a kilépő kis mennyiségű vérsejt bomlásának következtében létrejöhet az elszíneződés. Ülő munka esetén javasolt a végtagok átmozgatása néhány percig legalább óránként! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2016. szeptember 13., 11:32; Megválaszolva: 2016. szeptember 14., 15:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        A hüvelyszárazság nem szégyen
        A hüvelyszárazság a mindennapok során kellemetlen tüneteket okozhat.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.