• Trombózis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az elejéről kezdem a mostani problémámat. Nemrég egy hetet kórházban töltöttem. Fülcsengés miatt. Trental infúziós kezelést kaptam. sajnos nem bírtam végigcsinálni a kúrát mert elviselhetetlen fejfájást kaptam tőle, mindez remegéssel, erős félelemérzettel társult. A mellékhatásokat csak Magnéziumos infúzióval bírták csökkenteni. Már a kórházi bentlétem alatt többször éreztem a jobb vádlimban húzódó, görcsös fájdalmat. Ekkor még nem foglakoztatott különösebben. Másfél hete itthon tartózkodom. Nootropil tablettát írtak fel, de sajnos ettől is iszonyatos fejfájásom van, nem bírom szedni. Mióta itthon vagyok hol a vádlimban hol a combomban érzem ezt a különös zsibbasztó, húzódó érzést. Van amikor a bal lábanban is. Egyéb tünetet nem tapasztalok, nem dagadt meg a lábam, nincs rajta elszíneződés de én mégis nagyon aggódok hogy esetleg trombózisom lehet. A háziorvosom csak legyintett rá, messziről ránézett a lábamra és közölte hogy ő nem lát semmit. Nem igazán tudott megnyugtatni mert nemrégen hunyt el egy kedves barátom, csupán 25 éves hölgy tüdőembóliában. Ami még fontos lehet hogy régóta migréntől szenvedek, ami mostanában másfajta fájdalommá alakult. Míg régen a tipikus féloldali halántéktáji fájdalmaim voltak, mostanában a fájdalom tarkóból indul és többszöri gyógyszerbevétel sem enyhíti a fájdalmat. Szeretném kikérni az ön véleményét. Ez lehet trombózis? Illetve kihez forduljak a panaszaimmal ha a háziorvos nem hajlandó foglalkozni vele?

        Dr. Molnár Dóra válasza a trombózis lehetősége témában

        Kedves Kérdező! A bőrproblémára szedett tabletta is hozzájárulhat a fejfájáshoz, beszélje meg a nőgyógyásszal, illetve a bőrgyógyásszal, hogy van-e más megoldás. A vénákat angiológiai rendelésen vizsgálják, itt adhatanak arról felvilágosítást, hogy Önnek milyen kockázata van egy mélyvénás trombózis elszenvedésére. Egyébkén a trombózis és embólia kockázatát is fokozza a hormonális fogamzásgátó gyógyszer. Állapotromlás, lábdagadás esetén sürgősségi osztály felkeresése javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2015. január 22., 20:49; Megválaszolva: 2015. január 24., 17:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: