• MIITŐL PATTOGNAK SZÉT AZ EREK

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedvs Doktorúr! Anyukám 62 éves.Különösen gyógyszereket nem szed. A kezein gyakran szétpattognak az erek, Mitől lehet? Leginkább éjszaka történik.Reggel mire fekel tiszta vér minden. legutóbb egy hatalmas seb lett a helyén kb 200 ft-os nagyságú, ha a bőre ép marad akkor meg nagy lila bevérzés van a helyén, de gyakran kisebesedik. Amit tudni kell róla alkoholfüggő kb 15 éve. A májértékei nem túl jók de egyéb szervi baja nincsen, vagy nem tudunk róla.Várom válaszát! Köszönöm

        Dr. Szanyi Andrea válasza a bevérzések témában

        Kedves Kérdező! Az édesanyjánál észlelt vérzékenység valószínűleg összefüggésben van a májbetegséggel. A laboratóriumi eltérések közül ugyan csak a májfunkciós értékeket említi, de valószínű, hogy a prothrombin (INR), valamint a trombocita (vérlemezke) értékek is mutatnak kóros eltérést, ami a panaszokat magyarázhatja.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2013. július 11., 23:21; Megválaszolva: 2013. július 13., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: