Bőrvérzés?

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő, A következő problémával fordulok Önhöz: 4 napja a combom belső oldalán volt pár pici pirosas-lilás pötty, amely nyomásra nem tűnt el, olyan véraláfutás-szerű lehetett. Emlékeim szerint nem ütöttem be sehova. Mára szinte már nem is látszik, sehol máshol nem jelentkezett. Lázam nem volt, van étvágyam, nem fogytam, nem izzadok éjjel. 2 hete végeztek vérvizsgálatot, a hematológiai értékek a következők: Fvs: 9, 771 G/L (ref: 4-9) VVT: 4, 86 T/L Haemoglobin: 140.2 g/L Haematokrit: 0, 435 L/L VVT térfogat: 89.5 fl Átl.vvt.hgb 28.85 pg Trombocita: 235.2 g/L Segment: 67.3% Lymphocita: 23.13% Eosinofil: 1.459 % Monocyta: 6.952% Basofil: 0.828 % R d w: 13.69% CRP sensitív: 5.5 mg/l Az lenne a kérdésem, hogy a kicsit magasabb fehérvérsejtszám utalhat e bármilyen komolyabb problémára? A többi érték a referenciatartományon belül volt. Illetve a héten jelentkezett bőrvérzés-szerűség adhat okot aggodalomra? Ha lenne valami komolyabb vérképzőszervi bajom, a 2 héttel ezelőtti vérkép kimutatta volna? Egyébként 23 éves, cukorbeteg nő vagyok. Köszönöm előre is a segítségét!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza bevérzések témában

Kedves Kérdező!

Nem, teljesen jó a vérkép, ez minimális eltérés, nem kell figyelembe venni. Nem lesz vele gond, ha a spontán bőrvérzés jelentkezik, inkább véralvadás irányába kell labort nézni, de ha nem, akkor rutinszerűen ne is vizsgáltassa. Nem szed gondolom vérhígitót, mert az is befolyásolja.

Kérdés: 2016. január 29., 14:25 ;Megválaszolva: 2016. január 30., 09:32
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
bőrbevérzés
Tisztelt Doktor Nő/úr! A mai nap folyamán, pici, gombostűfejnél is kisebb piros bevérzéseket észleltem a vállamnál és a dekoltázsomon. A...
Kék folt a lábszáron
Magvas vvt
Magasabb értékek
Magas vasszint
Kedves Doktornő! 16 éves lányom vasértékei miatt aggódom. Erős hajhullása miatt csináltattunk vérképet (ismét) , és mivel a család mindkét ága...