bőrbevérzés

Tisztelt Doktor Nő/úr! A mai nap folyamán, pici, gombostűfejnél is kisebb piros bevérzéseket észleltem a vállamnál és a dekoltázsomon. A testemet átvizsgálva a combomon és az alkaromon is találtam egyet-kettőt, ezek alig észrevehetőek. Bőröm nagyon-nagyon fehér, szinte minden erem látszik, de ez alkati, gyerekkorom óta így van, a hajam is rendkívül világos. A nyaki nyirokcsomóim fájnak és egy kicsit duzzadtak, háziorvosom azt mondta, enyhén gyulladt a mandulám, ezért lehet. Az alhasam néha fájt a napokban, ezt a vizsgaidőszaki stressznek és a kevés folyadékbevitelnek tudtam be. Fogmosáskor pár napja enyhe fogínyvérzést tapasztalok, de ilyen problémám már évekkel ezelőtt is volt, hol eltűnt, hol előjött. Most viszont nagyon megijedtem, mert azt olvastam, hogy ezek a leukémia/limfóma tünetei is lehetnek. Április 22-én volt teljes vérképem, minden értékem jó volt akkor. Pajzsmirigy-alulműködésemre 25 mg Letroxot szedek naponta, de ennek a tünetei sem jelentkeznek rajtam tipikusan, minimális vérképbeli eltérésre írta fel az endokrinológus. Más gyógyszert nem szedek, nem vettem észre, hogy vérzékenyebb lennék, sem azt, hogy nyomásra fokozottabban reagálna a bőröm, gyantázás után is csak minimális, gyorsan felszívódó aláfutást tapasztalok. Kell aggódnom? Fennállhat nálam valamelyik betegség? Csináltassak mihamarabb vérképet? A családom szerint csak túlságosan stresszelek, mert 2 egyetemre járok egyszerre, alig alszom és rendszertelenül étkezem. Viszont most nagyon aggódom és nem tudok a feladataimra koncentrálni emiatt. Előre is köszönöm a választ! Audrey

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a bevérzések témában

Kedves Kérdező! A mandula gyulladással valóban együtt járhat a nyaki nyirokcsomók fájdalmas duzzanata, néhány apró bőrvérzés megjelenése, de ha ezek szaporodnának, vérkép kontrollra, a vérlemezkék számának ellenőrzésére mindenképpen szükség lenne. A leukémiáknak és limfómáknak későbbi tünete a bőrvérzések megjelenése, amik általában nagy méretűek, súlyos vérképelváltozással járnak. Ettől nem kell tartania jelenlegi panaszai alapján. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. június 02., 01:19; Megválaszolva: 2014. június 02., 11:45
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Laboreredmények értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi leletek értelmezésével kapcsolatban kérném a segítségét: Fvs 3,9 (4,4-11,3), limfocita 43% (25-40%), neutrofil gran...
K vitamin szedése
Kedves Ujj Zsófia Ágnes! Leiden - mutáció esetén K1(990mcg), K2(10mcg) vitamin-tartalmú étrendkiegészítő szedése nem okozhat-e problémát, a...
Vérszegénység oka
Tisztelt Doktornő! 4 éve vas értékem nagyon alacsony 3,5 emellett több érték is alacsonyabb vörösvértest 4,19 Hemoglobin 112,0 Hematokrit 0,34...
Limfocita alacsony száma
Nagy lehet a baj? 2.