Véralvadásgátló használata

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! Elnézést a zavarásért. Sajnos még most barátkozom azzal, hogy kell szednem a Syncumar vérhígítót. De amikor volt egy szívkatéterezés akkor adtak egy más fajta gyógyszert is: Aspirin protect 100 mg. Akkor azt csak 7 napig kellett szedni. Most a Syncumarból ha többet veszek be orrvérzés jelentkezik. Így a Syncumarból nem reggel veszem be a 3 vagy 4 szemet, hanem reggel és este 2-2 szemet. Ha vérzik az orrom lecsökkenthetem az adagot? Sajnos még nem állt be a 2.5-ös INR érték. 1.48 nál tartok. Illetve szedhetem a Syncumar-t és az Aspirin protect 100 mg. együtt? A bal lábfejemen a duzzanat elmúlt még a kórházban amikor a trombózist megállapították. Rá 3 napra az injekcióktól elmúltak. De azóta is a bokán a bőr gyengén, de húzódik és még érzékeny. Elmúlik valamikor? Köszönöm fáradozását.. A háziorvos szerint van egy laborvizsgálat amiből lehet tudni, hogy mennyire vagyok hajlamos a véralvadásra. Állítólag a Honvéd Kórházban van ilyen labor vizsgálat. Mikor mehetek ilyen vizsgálatra?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza véralvadásgátlás témában

Tisztelt Kérdező!

Az antikoaguláns (synumar) terápia nagy figyelmet és fegyelmet követel meg a betegtől is.Sok étel és gyógyszer befolyásolja a hatását. Elvileg az 1, 48 -as INR nem indokolja az orrvérzést, fül-orr gégészeti vizsgálat javasolt. A syncumar és aspirin protect együttes adása néhány betegségben lehetséges, kezelőorvosával, és kardiológusával is egyeztetni kellene, említve az orrvérzéseket is.

A syncumarnak az Ön által gyakorolt adagolása biztosan nem helyes, napi egy alkalommal kell szedni, az adagon változtatni csak orvosával konzultálva lehet, az INR ismeretében, amelyet a kezdeti időszakban gyakran kell ellenőrizni. A Honvéd Kórház haemostasis (hematológiai) szakrendelésén végeznek genetikai vizsgálatot, elsősorban azoknál a betegeknél, akiknél többször fordult elő trombózis, embolia, (a szülőknél is fiatal korban) és külső hajlamosító körülmény (műtét, sérülés) nem volt.Beutaló köteles és időpont kérés szükséges.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. április 04., 08:51; Megválaszolva: 2013. április 08., 20:44
Kérdések és válaszok: Visszérbetegség
Viszér
Visszértágulat és szívbetegség
Végbél irritáció