Gyógyszer kölcsönhatás

Tisztelt Doktornő! 40 éves, 164/52 nő vagyok. Évente kb 1 alkalommal előforduló pitvarfibrilláció miatt 3 éve Eliquis 2,5mg véralvadásgátlót szedését állította be kardiológus. Bisoblock 5mg tablettát 6 éve szedek. Szervi baj nincs, többször holtereztek, a ritmuszavart a pajzsmirigy (hashimoto) és a havi ciklus provokálja. Szorongásos tünetekre, amit szintén pajzsmirigy és vashiány okoz, 6 éve csökkentettem a Cipralex 10mg-os tablettát félre, azóta, 6 éve csak fél tablettát szedek, amivel eddig elvoltam. Erősödő, napi szinten tevékenységemben gátoló tünetek miatt a Cipralex-et egész tablettára kell növelnem, illetve Brandenburg Neuro fél tablettát szedek. Kérdésem, hogy az Eliquis - Cipralex és az Eliquis - Brandenburg Neuro (Ashwagandha tartalma miatt) biztonsággal szedhető együtt? Nagyon köszönöm a segítséget!

Dr. Molnár Dóra válasza véralvadásgátlás témában

Kedves Kérdező, Az Eliquis Cipralex együtt szedése nem tilos. Az étrendkiegészítővel kapcsolatban nem találtam interakcióra vonatkozó információt, ezért nem tudok pozitív megerősítést adni. Vese- és májfunkciós kontroll mindenesetre javasolt.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. június 30., 19:17; Megválaszolva: 2022. július 04., 08:27
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Véralvadás változása COVID elleni...
Tisztelt Doktornő! Ahogy előző kérdésemben megírtam, anyukám Sorin műbillentyű, illetve szívproblémák miatt vérhigítót szed. A járványhelyzet...
Syncumáros beteg előkészítése...
Jó napot kívánok! Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy az édesanyám szívbillentyűvel műtött. Többször volt vastagbél tükrözése, de...
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...